Çok geç olmadan

Ey gözünü sevdiğim, canına yandığım… Gündüz göz yummadan hayaline daldığım, canıma sarıp, belki benimdir sandığım. Sen benim dünyam, sevda türküm, can bağım….

Ey gözümün nuru, yüreğine kurban olduğum… Üstüne yemin edipte deli olduğum.

Ey benim sonsuzluğum…

Evet, yüreği güzel Vansesi okurlarım, bugün sizlerle birlikte yine sevdalarımıza, özlemlerimize, umutlarımıza sesleneceğiz. Sevdalarımızdaki konuşmalarımıza yer vereceğiz.

Hayat bir garip sahnedir aslında, ne oyunun başlangıcında söz sahibiyizdir nede bitişinde. Sadece bizlere verilmiş rolleri oynamaya çalışırız. Kimileri hakkını verir bu oyunun, kimleri oynamış gibi yapar.

Kimimizin umutları vardır yarınlara dair, kimimizin ise umut edecek yarınları dahi yoktur. Kimimiz memnundur hayatından, kimimizin şikayet edece hayatı bile yoktur.

Sürekli korkular yaşarız yarınlara, yarınlardaki umutlara. Oysaki unuturuz   ayakta duracak halimiz yokken, bizi hayatta  sıkı sıkıya bağlayan  nedenleri…  Unutuveririz hayatın vefasızlar için israf edilmeyecek kadar  değerli olduğunu.

Öyle çok şeyden şikayet ederiz ki…Biz yalnızlığımıza çare ararken, bir başkası yalnız kalmanın çaresini arar.

Biliyor musunuz, yaşamak aynı zamanda mutlu olmayı bilmektir, yenilginin ardından  kazanmayı hedeflemektir, düştüğün yerden kalkabilmektir, karanlık gecenin sabahında doğan güne ‘merhaba’, gülen yüze selam verebilmektir.

Yaşamak yeşil yapraklar arasında gizlenen meyveyi görebilmektir, küsmeyi bırakıp barışabilmektir, sarılmak için neden yaratmaktır, çünkü hayat dediğimiz şey aslında kavuşabilmektir.

Sevgiliye, dostluğa, arkadaşlığa kavuşmayı hesapsız kitapsızca yaşayabilmektir yaşamak.

Hayat bize acıyı, mutsuzluğu yıkımı zaten getiriyor, bizlere düşen neşeyi yaşamak, lezzeti tatmak, güzeli görmek, yıkımları engelleyerek yaşamaktır.

Unutmayın, iyi şeyler inanıldığında, daha iyi şeyler sabredildiğinde ve en iyi şeyler vazgeçmediğinizde gelir.

Haydi, vazgeçmeyin kendinizden, sevdanızdan, umutlarınızdan özlemini duyduklarınızdan… Yarın çok geç olmadan bugün hakkettiklerinizi yaşayın. Seviyorum deyin, geliyorum deyin, korkma ben varım deyin ne söylerseniz söyleyin, ne yaşamak istiyorsanız yaşayın ama şimdi yaşayın.

Sevgiyle kalın…

Bakmadan Geçme