Çöp araçları çöp saçıyor

HALKIN SESİ

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ   İletişim: 05064790559
[email protected]
facebook: vansesi gazetesi
Tiwitter: VANSESIGAZETESI
 
 
TACİZCİ DİLENCİLERİ ENGELLEYECEK YETKİLİ YOKMUDUR?
 
Van'da dilencilerin yanında birde tabiri caizse birde " sakız gibi yapışan"  çocuk, genç dilenciler var.. Bunlar Van'a gelen yabancılara yolda, çarşıda yürüme şansı asla tanımıyorlar.  Durumdan şikayetçi olan Vanlı esnaflar köşemizden çağrıda bulunarak şunları belirtiler:"  Van'da meslek odaları, yetkili yetkisiz herkes turizmle ilgili bol bol demeç veriyor, mesaj yayınlıyor. Ancak Van'a gelen yerli yabancı turistler kalem, defter, mendil satma bahanesi ile tacizle-dilencilik yapanların ablukası altında. "Abi ben dilenmiyorum… "  sözleriyle insanları taciz eden bu dilenciler esnafı da bıktırmıştır.  Önce turizmin bu gibi benzer sorunlarını giderilmelidir.  Bu çirkinliğe artık son verin. VATSO, Esnaf Odaları, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Emniyet Çocuk Şubesi, Belediye dilenci tacizcileri görmüyor mu? Şehirde tacize dayalı dilenciliğe son verecek makam, yetkili,  sorumlu yok mudur? "
Esnafımız yetkililerden ilgi ve duyarlılık bekliyor.
 
ÇÖP ARAÇLARI ÇÖP SAÇIYOR
Şehir merkezimizin ara sokaklardan çöp toplayan mini çöp araçları çöp taşırken maalesef çevreye dikkat etmiyor. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaşımız: " Yolda yürürken yanımdan geçen mini çöp aracı tıka basa çöp doluydu.  Çöp torbalarından akan sıvı atıklar yola ve benim gibi diğer insanların üstüne sıçradı.  Üstümüz başımız kirlendi. Çöp araçlarının dikkat etmesini istiyorum. Görev kurallarıyla yerine getirildiğinde anlam taşır.  Hem topluyorsunuz hem döküyorsunuz " diyor.
Duyarlı vatandaşımız haklı.  Çöp araçları ve sorumlular; lütfen çevreye ve insana biraz daha saygı, biraz daha dikkat.
 
Yorumlar 2

Bakmadan Geçme