Çözülemeyen hava yolu sorunu çözüm bekliyor

Van'ın büyük sorunu haline gelen uçak bilet fiyatları ve yetersiz sefer sayısı farklı platformlarda dile getirilmesine rağmen çözülemiyor.

Çözülemeyen hava yolu sorunu çözüm bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, “Van konumu itibariyle uçağa en çok ihtiyaç duyulan ildir. Van'dan batı illerine gitmek isteyen öğrenci, hasta, hasta yakınları, toplantı için seyahat amaçlı her ne olursa olsun insanlar mağdur durumdadır. Fiyatlar çok yüksek, uçak seferleri çok az insanlarımız ulaşım konusunda ciddi mağduriyetler yaşamaktadır. Van uzun yıllardır hava ulaşımında mağdur durumdadır” dedi.

“SORUNA KAYITSIZ KALINIYOR”

Van'ın hava ulaşımında çözülemeyen, kanayan yarası haline gelen uçak sefer sayılarının yetersizliği ve bilet fiyatlarının yüksek olması can sıkmaya devam ediyor. Birçok girişime rağmen çözülemeyen sorunla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, “İlimiz ticaretinin, turizminin, sanayisinin, kalkınmasının en temel koşullarından biri olan havayolu ulaşımı konusunda bu kadar girişime rağmen çözüm üretilmemesi, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu’nun ilimizde yaptıkları toplantı sonrasında kısa süre içerisinde sorunu çözeceklerine yönelik beyanatları ne yazık ki sorunun çözümüne katkı sunmamıştır. Yeterli yolcu potansiyeline rağmen halen uçuş sayılarının arttırılmaması ve bilet fiyatlarının Türkiye ortalamasının çok üstünde seyretmesi soruna kayıtsız kalındığının en büyük göstergesidir” dedi.

Çözülemeyen hava yolu sorunu çözüm bekliyor

“YETKİLİLER CİDDİYET GÖSTERİRLERSE SORUN ÇÖZÜLÜR”

Yetkililerin ciddi girişimleriyle sorunun çözülebileceğini kaydeden İlhan, “Van konumu itibariyle uçağa en çok ihtiyaç duyulan ildir. Van'dan batı illerine gitmek isteyen öğrenci, hasta, hasta yakınları, toplantı için seyahat amaçlı her ne olursa olsun insanlar mağdur durumdadır. Fiyatlar çok yüksek, uçak seferleri çok az insanlarımızda ulaşım konusunda ciddi mağduriyetler oluşmaktadır. Van uzun yıllardır hava ulaşımında mağdur durumdadır. Van'da hava durumu sorunu çözülmez çünkü Van'ı temsilen eden sözde yetkililer bu sorun için zaman zaman Ankara'dan resim verirler ve uçak sefer sayılarının artması için girişimlerde bulunduk diye haber yaptırırlar fakat ziyaretlerinde yetkililere bizim uçak talebimiz yoktur derler. Yetkililer bu şekilde devam etmesi için girişimde bulunuyorlar. Bizler bu konunun çözümü için defalarca açıklama yaptık ve ayrıca mecliste soru önergesi verdik. Ayrıca Milletvekillerimiz konuyla alakalı mecliste girişimde bulunacaklar. Ankara ve İstanbul’a yakın mesafelere Türkiye’nin birçok ilinden ihtiyaç fazlası çok sayıda sefer bırakılırken ve uçak sefer sayılarında rekorlar kırılırken, ilimizde uçuş sayılarının azaltılması ve birçok kentin iki katı fiyatına bilet satışının yapılması manidardır. İstanbul ve Ankara uçuşları başta olmak üzere halkımızın uçak seferleri konusunda yaşadığı soruna ivedilikle çözüm bulunmalıdır. Sorun ancak mevcut yetki sahiplerinin ciddi bir şekilde girişimleriyle çözülebilir” ifadelerini kullandı. HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme