• Haberler
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı'ndan son dakika onayı! Emekliye müjde yolda...

Cumhurbaşkanı'ndan son dakika onayı! Emekliye müjde yolda...

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ısrarla teklif ettiği emekliye zam konusunda flaş bir gelişme yaşandı

SSK BAĞ-KUR memur emeklisine büyük müjde geldi. Az önce kulis bilgisi sızdı, emekli maaşlarına seyyanen zam için tarih belli oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talebi yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Seyyanen zam için onay verdi. Emekli maaşlarına seyyanen zam o tarihte gelecek. Milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek gelişme Başkent kulislerinde yaşandı. Son dakika emekliye seyyanen zam detayları haberimizde…

Emekli maaşı alan vatandaşlar yaşadı. Uzun süreden beri gündemde olan seyyanen zam için yeşil ışık yandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada emekliye %25'lik zammın yeterli olmadığını ve seyyanen zam yapılması gerektiğini savunmuştu. Devlet Bahçeli'nin bu çağrısı sonrasında emekliye müjdeli haber verildi. Maaşlara seyyanen zam geliyor. Emekli maaşı alanlar için sevindirecek gelişme Başkent kulislerinden sızdı. Milyonlarca emeklinin yüzü bu kararla birlikte gülecek nokta emekliye seyyanen zam son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

HAZİNE 2024 BAŞINA KADAR GÜÇLENECEK

Cumhuriyet gazetesine göre, iktidar kanadı, vergi artışları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turu sonrasında Hazine'nin 2024'ün başına kadar güçleneceğini öngörüyor. Bu durumda, AK Parti'nin hem bütçedeki açığı vergilerle kapatmayı hedeflediği, hem de yerel seçimler öncesinde emeklilere yönelik maaş artışları yaparak desteği artırmayı planladığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesi sonrasında MHP lideri Bahçeli ile yaptığı görüşmede, emekli maaşlarına yapılacak zammın ileri bir tarihte gerçekleşebileceğini belirttiği ileri sürülmüştü. Bahsedilen "ileri tarih" olarak Aralık 2023 ya da Ocak 2024'ün düşünüldüğü ifade ediliyor.

SEYYANEN ZAM SÖZÜ VERİLDİ

Mart 2024 yılında yapılması beklenen yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, MHP lideri Bahçeli'nin taleplerini kabul ederek emekli aylıklarına seyyanen artış yapılmasını ve aynı zamanda memurlara da ilave artış yapılmasını istediği iddia ediliyor. Bu adımların, seçimler öncesinde kamu çalışanları ve emeklilerin desteğini kazanmayı hedeflediği ifade ediliyor.

Bakmadan Geçme