• Haberler
  • Güncel
  • Cumhurbaşkanlığı duyurdu: kamuya ve hastanelere 1882 kişi istihdam edilecek

Cumhurbaşkanlığı duyurdu: kamuya ve hastanelere 1882 kişi istihdam edilecek

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kamu ve hastanelerde personel eksikliğinin giderilmesi için önemli bir adım atılacağı duyuruldu.

Cumhurbaşkanlığı duyurdu: kamuya ve hastanelere 1882 kişi istihdam edilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamasına göre, sağlık sektöründe özellikle hastanelerdeki personel eksikliğinin giderilmesi için büyük bir adım atılacak. Sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde sunulabilmesi ve hastaların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için 1882 yeni personel istihdam edilecek.

Bu yeni personel arasında uzmanlar, hemşireler ve destek personeli gibi farklı pozisyonlarda çalışacak kişiler yer alacak. Bu sayede hastanelerdeki iş yükü azalacak ve hastaların daha iyi bir sağlık hizmetine erişimi sağlanacak.

Personel alımı hamlesi sadece personel eksikliğini gidermekle kalmayacak, aynı zamanda istihdam olanaklarını da genişletecek.

Binlerce iş arayan kişi için yeni fırsatlar doğacak ve işsizlik oranının azaltılmasına katkı sağlanacak. İlgilenen adaylar, farklı niteliklere sahip pozisyonlara başvuruda bulunabilecek ve kamu sektöründe güvenli ve istikrarlı bir kariyer yapma imkanına sahip olacaklar.

KİMLER İLANLARA BAŞVURU YAPABİLİR?

Cumhurbaşkanlığı resmi internet adresi üzerinden yayınlanan personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şu şekilde:
a) Türk vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,
f) İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

Personel alımı ilanlarına https://kamuilan.sbb.gov.tr/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Bakmadan Geçme