Cumhuriyet algısını zenginleştirmeliyiz

Algının, insan aklının gelişmişliğine bağlı bir değerlendirme ayarı olduğunu bilmeyen yok herhalde.... Bunun için, yani tam bir algı gücü kazanabilmek için 'beş duyu'nun yeterliliği önemlidir bu konuda.

Algının,  insan aklının gelişmişliğine bağlı bir değerlendirme ayarı olduğunu bilmeyen yok herhalde.... Bunun için, yani tam bir algı gücü kazanabilmek için "beş duyu"nun yeterliliği önemlidir bu konuda.

 

Algı gücüyle olaylara bakıp, tam bir değerlendirme yapabilmemiz şükür konusudur hepimiz için.

 

Yüce Rabb'in verdiği akıl hazinesini; okuyarak, yeni bilgiler edinerek, deneyerek "algı gücü"nü  geliştiren kişi; böylece toplumsal yaşama uyum sağlamada, ayak uydurmada "ayrık otu" örneği ters düşmez.

 

Bugün ülkemizde "akıl dengeleri/ayarları" üzerine kurgulanan oyunlar sonunda gelinen noktayı maalesef tartışan, değerlendirmeye alan bilim adamları -var ama tam siper yapmışlar-  maalesef susuyorlar.

 

Cumhuriyet'in kuruluş koşullarını bugün -yeterli öğretilmediği için- bilmeyen yeni kuşaklar, siperlerde bekleyen karanlık güçlerin onlara servis ettiği tek yönlü bilgiler karşısında dün de bugün de bocalayıp duruyorlar maalesef.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme