Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkında konuştu.

Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı'nda emekliye 5 bin TL ikramiye verilecek mi merakla araştırılıyor. Emekliye ek zam çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye yapılacak iyileştirmede son duruma ilişkin, ''Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" dedi. Emekliye ek zam çalışmaları yanı sıra bir de 100. yıla özel Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödemesi için çalışma olduğu konuşuluyor. İşte detaylar...
''29 Ekim 2023 emekli ikramiyesi var mı, 5000 TL verilecek mi? Emekli Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak?'' soruları bir süredir gündemde yer alıyor. Emekli vatandaşlara bayramlarda verilen ikramiyenin 29 Ekim için de söz konusu olacağı konuşuluyor. Emekliler ise dört gözle hesaplarına para yatmasını bekliyor. İşte konuya ilişkin son durum...

Dağ, 29 Ekim'de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine, "Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır." ifadelerini kullandı.

Bir kereliğine ödenmesi beklenen ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı öne sürüldü. Konuya ilişkin detaylı açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.


New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye yapılacak iyileştirmede son durumu paylaştı:

"Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Meclis açılışı ardından yeniden basın mensupları karşısına geçen Başkan Erdoğan, "Yılbaşından önce zam müjdesi olur mu?" sorusuna, "İnşallah." cevabını verdi.


 

Bakmadan Geçme