• Haberler
  • Van Haber
  • Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce: İnsanların tercihine saygı duyarız

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce: İnsanların tercihine saygı duyarız

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, beraberindeki vekillerle Van'a gelerek referandum seçimlerini değerlendirdi. Milletvekili İnce, 'Ben 16 Nisan'da yapılacak referandum seçimlerinde Türkiye'de ve Van'da hayır oyu çıkacağına inanıyorum. Milletimizin tercihine saygı duyarım' dedi.

Evren Doğruer

 

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bartın Milletvekili Muhammet Rıza YalçınkayaVan'a çıkarma yaptı.

 

CHP Van İl Başkanlığında yapılan toplantıda ilk konuşan İl Başkanı Mehmet Kurukcu, göreve geldiği günden bu yana sürekli sahada olduklarını vurgulayarak, bir yıllık süre zarfında 10'a yakın milletvekili heyetinin Van'a geldiğini hatırlattı.

 

İNCE'DEN ELEKTRİK KESİNTİSİ TEPKİSİ

Daha önce Van'a geldiğinde de elektriklerin olmadığını anlatan Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce"Bugünde elektrikler yok. Yani Van'da elektrik yoksa, Van'da ampule gerek yoktur. O zaman bu şehirde ampulleri sökmek lazım. Adını büyükşehir yapmakla büyükşehir olunmuyor. 2017 yılında hala elektriği yoksa bir kentin, düştüğümüz durumu düşünün, burada sayın valiye ve Hükümete sesleniyorum. Nedir bu rezalet, biz geldiğimizde mi kesiyorsunuz? Yoksa sürekli mi kesiyorsunuz? Böyle bir şey olur mu? Elektriklerin kesik olmasının sebebi nedir?" dedi.

 

"İNSANLARIN KARARINA SAYGI DUYARIZ"

Türkiye'nin 16 Nisan'da sandığa gideceğini vurgulayan Milletvekili Muharrem İnce, "Evet, veya hayır oyu kullanacağız. Evet diyenlerde bizim vatandaşımızdır, hayır diyenlerde bizim vatandaşımızdır. Ne evet diyen terörist, ne de hayır diyen terörist, biz olaylara böyle bakmıyoruz. Bu demokrasi meselesidir. İnsanların tercihi hangi yönde ise saygı duyarız. Tabi biz parti olarak insanlarımıza doğrusunu anlatmaya çalışacağız. Hükümet yetkilileri meydanlarda şöyle söylüyor; evet çıkarsa terör bitecek, ekonomi güçlenecek, güçlü Türkiye olacağız. Bu 18 maddenin içinde hangisi ekonomiyi güçlendirecek. Hangi madde terörü bitirecek. Maddeyi açıklasınlar" ifadelerini kullandı.

 

"300 MİLLETVEKİLİ TÜRKİYE'YE YETER"

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, mevcut vekil sayısının 550 olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle bu sayının 650'ye ulaşacağını kaydederek, "Amerika Birleşik Devletlerinin nüfusu 300 milyondur. Amerika'daki milletvekili sayısı 435, Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfusu 80 milyon, milletvekili sayısı 550'dir. Şimdi bunu 600 yapacağız. Aslında bu sayı 650'ye ulaşacak. Çünkü 600 milletvekili, aynı milletvekili statüsünde Cumhurbaşkanı yardımcıları var. Milletvekillerinden bakan olmayacak, bakanlar dışarıdan olacak. Türkiye'ye 300 milletvekili fazla bile, niye 650 yapıyoruz. Yazık günah bu milletin parasına, Rusya'nın nüfusu 150 milyon, milletvekili sayısı 450'dir. 150 milyonda 450, 80 milyonda 650 olacak iş değil. Yine bir başka konu gen soru kaldırılıyor. Hükümete gensoru yok, sözlü soru yok. Yani Ben Van ile ilgili bir soru soracağım ama getirilmek istenen sistemde biz bu soruyu soramayacağız. Milletvekili bakana sözlü soru soramayacak. Partili Cumhurbaşkanı olacak. Bakın bu yanlıştır. Geçmişte ülkede bir felaket olduğu zaman Cumhurbaşkanı Çankaya Köşkü'nde parti başkanlarını çağırırdı. Millete güven verirdi. Partili Cumhurbaşkanı olunca sadece ve sadece kendisine oy verenleri temsil eder. Oysa Cumhurbaşkanı milleti temsil etmesi gerekiyor. Bir kriz anında bütün parti başkanlarını alıp millete moral vermesi lazım. Bir kişi hem partinin başkanı, hem devletin başkanı olursa, bu doğru olmaz. Ben milletimizin bu referandumda hayır vereceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

 

"DİNİMİZİN SİYASETTE YERİ YOK"

AK Parti'nin kutsal dinimizi siyasete bulaştırdığını söyleyen Muharrem İnce, "Din tartışmasına giriyorlar. Afişler görüyoruz. Tayyip Erdoğan'ın resmi var. Göklerden gelen karar vardır. Geçen gün Trabzon'da gördüm, Tayyip Erdoğan'ın resmi altına yazmışlar. Üzülme Allah seninle, böyle bir şey olabilir mi? Hepimiz Elhamdülillahi Müslüman'ız. Allah ne demek onunla, Allah benim, milletle olmaz mı? Nereden biliyorlar onunla olduğunu? Kutsal dinimizin siyasette yeri yok. Siyaset mekânlarında, meydanlarında, salonlarda dinimizi pazarlayamayız. Bunu kimsenin yapmasına hakkı yoktur. Kutsal kitabımız haşa seçim broşürü değildir. Herkes kendine gelsin. Haddini bilsin herkes, bu tür şeylerle daha çok karşılaşacağız. Bir sapıklıktır gidiyor. Buralardan çıkmamız lazım. Biz siyaset yapıyoruz. Bir kişiye Olağanüstü hal yetkisi verilemez. Cumhurbaşkanı tek başına Olağanüstü hal ilan edebilir. Van'da rahatlıkla olağanüstü hal ilan edebilir. Büyükşehir yasasını iptal edebilir. Van'ı Bitlis'e bağlayabilir. Böyle bir şey olamaz. Bir faniye bu yetkiyi vermememiz lazım. 1924'te Atatürk'e böyle bir yetki verilmek istenmiş fakat milletvekilleri karşı çıkıyor. Kimseye bu yetki verilmez. Bu Tayyip Erdoğan düşmanlığı değildir. Bizim derdimiz Tayyip Erdoğan değil, bizim derdimiz Türkiye Cumhuriyeti'dir. Çocuklarımızın geleceği, onun için bu konuda hepimizin uyanık olması lazım" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, son olarak Başbakan Binali Yıldırım'a tepki göstererek, "Bakın bu sistemle birlikte başbakanlık kaldırılıyor ve Binali Yıldırım'da kendini yok etmek için meydanlarda geziyor. Dünya siyaset tarihinde bunun bir örneği yok. Bizim bin yıllık tarihimizde hep ikinci adamlar vardır. Bu ülkeye hep ikinci adam gerekiyor. Onun için ben Vanlı kardeşlerimin bu referandumda hayır diyeceğine inanıyorum. Hepimiz için hayırlı bir referandum olsun" şeklinde sözlerini sonlandırdı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilleri Vanlı esnafı ziyaret ettikten sonra, kentten ayrıldı.

Bakmadan Geçme