Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığına Behice Abi Aday

Van’ın en eski mahallelerinden Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı için kadınlar yarışıyor. Muhtar Leyla Tanrıtanır’ın iddialı olduğu mahallede, Behice Abi muhtarlık seçimini kendisinin kazanacağını söyledi.

Rıdvan CAN

 Yaklaşan yerel seçimler öncesi mahalleleri muhtar seçimi heyecanı sardı. Demir Leydi lakaplı Leyla Tanrıtanır’ın karşısına rakip olarak çıkan, Cumhuriyet mahallesi muhtar adayı olan Behice Abi yaşanabilir bir mahalle için aday olduğunu açıkladı.

5 çocuk annesi olan ve Şırnak Beytüşşebap’tan Van’a yıllar önce göç eden Behice Abi, seçilmesi halinde mahallesini birçok ilklerle tanıştıracağını söyledi. Yaklaşık 35 yıldır Cumhuriyet mahallesinde ikamet ettiğini ve mahallenin sorunlarını yakından bildiğini dile getiren Abi, mahalle sakinlerinden destek istedi. Abi,“Mahallemiz için el ele gönül gönüle, bu mahalleye gönül koyduk” sloganıyla seçim çalışmalarını sürdürüyor.

ÖNCELİKLERİM OLACAK

Behice Abi, Muhtar seçilmesi durumunda yapmayı planladığı işleri şu şekilde sıraladı. “ Yürüyüş parkurlarının yapılması ve kondisyon aletlerinin talep edilmesi Yeşil alanların artırılması Trafik eğitim parkı ve halka açık spor sahalarının yaptırılması Mahallenin altyapı sorunlarının giderilmesi, Sağlık ocağı. Ev hanımlarının mikro krediden faydalanması için destek verilmesi. Engelli vatandaşların engelsiz yaşaması için gerekli düzenlemenin yapılması.  Bilgi evleri, kültür ve eğitim kulübü açılması.  Afet gönüllüleri gibi sosyal çalışmalar önceliklerim arasında olacak.  Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla irtibat kurarak mahallenin yol, asfalt, su, elektrik, çevre temizliği gibi sorunlarını çözmeye çalışacağım ” diye konuştu.

NOTLAR ALIYORUM…

Seçim çalışmalarında o bizden bu bizden demeden herkese gideceğini kapı kapı gezeceğini ve mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyeceğini sözlerine ekleyen Behice Abi, seçim çalışmaları kapsamında gittiği ev toplantılarında notlar aldığını ve seçilmesi durumunda tespit ettiği sorunların çözümü için elinden geleni yapacağını söyledi.

ADAYLIK DÜŞÜNCEM VARDI…

Behice Abi, geçen dönemde muhtarlık için adaylık düşüncesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu. “ Yakın çevremdeki insanların hepsi bana muhtar ol diye destek veriyorlardı. Geçen dönem eşimden destek alamadığım için adaylığımı bırakmadım. Birde o zamanlarda başörtüsü sorunu olduğundan dolayı adaylığımı bırakamadım. Çünkü başörtümü seçim uğruna açmak istemedim. Bu sene başörtüsü sorunu ortadan kalktı ve bende aday oldum. Van’da kadın kotasından yararlanarak böyle bir karar aldım” dedi.

TÜRK KÜRT DİYE AYIRMAYACAĞIZ

Abi, “ Bu dönem Barış ve Demokrasi Partisi tarafından uygulanacak eş başkanlık sistemi var.  Muhtarlıklarda eş başkanlık sistemi neden olmasın. Ben hizmet için geleceğim ve yönetimimde her partiden üyeler olacaktır. Biz kimseyi Türk -Kürt diye ayırmayacağız, herkese kucak açacağız. Biz hizmet için geleceğiz ve hizmet edeceğiz. Muhtarlık seçimini kazanacağım. Buna inanmasaydım böyle bir seçime girmezdim”  dedi.

 

Bakmadan Geçme