DAKA desteğiyle Hakkari Kilimi coğrafi işaret aldı

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta yaptığı başarılı çalışmalarla takdir toplayan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle Hakkari'nin önemli kültürel unsurlarından Hakkari'ye özgü kiliminin coğrafi işaret tescili yapıldı.

Evren Doğruer

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle yapılan çalışma sonucu Hakkari Kiliminin Coğrafi İşareti tescil edildi.

Renkli motif ve sembolleri ile bölgenin kültürünü yansıtan ve geçmişten bu güne kadınlar tarafından yöredeki doğal ürünlerle dokunan ilin en önemli kültürel unsurlarından olan Hakkari’ye özgü kilimlerin coğrafi işaret tescili yapıldı.

Hakkari Kilimi ve bu kilimlerde işlenen Canbezar, Sehvani, Gülsarya, Herki, Samari, Luleper, Simkubik, Cilgul, Gulhezar, Halitbey, Keskener, Sine, Gülçin, Gulsivan ve Hevceker motiflerinin Hakkari’ye özgü olduğu Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edildi.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı desteği ile Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası adına tescil edilen Hakkari Kilimi ile birlikte Hakkari iline ait coğrafi işaret tescil edilen ürün sayısı 9’a yükselmiş oldu.

Bakmadan Geçme