Dedi mi?

Biz önce kendi memleketimize bakalım.Kayyım atamalarını bu saatten sonra tartışmanın ne memlekete, nede kimseye bir yararı var. Dürüst olalım, eğri oturup doğru konuşalım. Belediyelerin bu noktaya nasıl , neden ne zaman geldiğini hepimizi çok iyi biliyoruz.

Biz önce kendi memleketimize bakalım.


Kayyım atamalarını bu saatten sonra tartışmanın ne memlekete, nede kimseye bir yararı var. Dürüst olalım, eğri oturup doğru konuşalım. Belediyelerin bu noktaya nasıl , neden  ne zaman geldiğini hepimizi çok iyi biliyoruz. 


Neyse.


17 Kas 2016 günü İçişleri Bakanlığı tarafından Van Valisi İbrahim Taşyapan Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak atandı. Birkaç gün sonra bu atamanın 4. ayına girilmiş olacak.  


Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter, KASKİ genel müdürlüğü yapan Mustafa Yalçın, geçen hafta Van’a gelerek görevine başladı. Yalçın, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda az ama öz mesajlar verdi.


Yalçın,  masanın etrafındakilere dedi ki;


Arkadaş, birlik içersinde huzurlu bir şekilde sorumluluğumuzun gereğini yerine getirerek halkımıza hizmet edeceğiz.  Sen, ben, o yok, biz varız diyerek takım ruhu ve motivasyon yaratılmaya çalışıldı mı? Çalışıldı.


Arkadaş, bizim görevimiz çalışmak, memlekete hizmet yapmaktır. Siyaset konuşmak, siyasi alana girmek bizim işimiz değil, bırakalım siyaseti siyasetçiler yapsın.  Belediye ile siyaset arasına kalın bir çizgi çekildi mi? Çekildi.


Arkadaş, bizden önceki belediye yönetimi ve çalışma arkadaşlarıyla ile ilgili konuşmak yok. İşinizi yapın polemik yaratmayın dedi mi? Dedi.


Arkadaş, zamanımız çok kısa işimiz çok. Kaybedecek zamanımız yoktur, vakit nakittir. En büyük sermayemiz zamandır.  Elinizi çabuk tutun Van için proje üretin. Mazeretimiz yoktur, ama hesap soracak çoktur uyarısında bulundu mu? Bulundu.  


Arkadaş, hızlı ve atik olun.  Hızlı olurken kontrollü olun ama hata yapmaktan da korkmayın. İş yapan hata yapar. Yeter ki samimi, çalışkan dürüst olun.  Etrafta gezinip ortada görünmeyin, sorumluluk aldıysanız mazeretlere sığınmadan temponuzu yükseltin dedi mi? Dedi.


Arkadaş,  memleketin ihtiyaçları, vatandaşların bekleyen işleri hantal yapıyla masa başında vatandaşa eziyet çektirilerek çözülemez.  Hızlı olacağız, sinerji ve heyecan yaratacağız. Rölantide, keyfe keder de babam, ha babam iş anlayışını terk edin denildi mi? Denildi.  


Arkadaş belediyeler vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak, yaşanılabilir kaliteli kent yaratmak için vardır. Vatandaşa efelik yapmak, gereksiz bürokratik engeller çıkarmak kırk dereden su getirmek yoktur. Personel vatandaş için hizmet eden kamu görevlisi olduğunu bilecek.  Çok maaş az iş, bankamatik personeli olmak, yan gelip yatmak yoktur. Dosyaları, evrakları aylarca bekleterek şaibe yaratmak göz kırpmak yok dedi mi? Dedi.


Arkadaş,  bilgi birikiminize güvenerek büyük düşünün, vizyon sahibi olun. Van için artı değer katın.  Van’ı köy görüntüsünden kurtararak modern şehir yapacaksak proje üretin, önce şehirli gibi düşünün dedi mi? Dedi.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

 

Bakmadan Geçme