DEMİRTAŞ: MÜKEMMEL SİYASET YAPAMADIK

Van'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: 'Biz dört dörtlük mükemmel siyaset yapamadık. Bunları düzeltmek bu hengamede zor oluyor. Tüm kardeşlerimizden istihram ediyorum. Partimizden olmayabilirsin ama her zaman hakkaniyet içinde olun, vicdanlı olun'

Vansesi Haber Merkezi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da partisince Hilton otelinde düzenlenen 'Savaşa karşı barışı konuşuyoruz' toplantısında sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya, sivil toplum kuruluşu, kanaat önderleri ve iş adamları katıldı.

"Hendeği kazdıran sizsiniz, ama bizi suçluyorsunuz"

Gündeme ilişkin konulara değinen Demirtaş, "Dinlerin, uygarlıkların doğduğu topraklarda yaşıyoruz. Suyuyla, petrolleri çok değerli bir coğrafyada yaşıyoruz. İşte bu durum bizim talihimizken, talihsizliğe çevirdiler. Hendeği kazdıran sizsiniz, ama bizi suçluyorsunuz. Üç tane akademisyen hendek mi kazmıştı? Göstere göstere 187 silahsız sivil öğrenciyi öldürdüler. Bütün dünyanın ve Kürtlerin gözüne soka soka katlettiler. Kurban keser gibi o çocukları kestiler, cenazelerini yaktılar. Bu hangi kitaba sığar, gurur duydular. 10 maaşla ödüllendirdiler. Allah'tan başka kimseden korkmuyoruz. Haysiyetli tek bir dakika yaşamışsan en kıymetli olan budur. Yıl 2016 bize Zilan ve Dersimi tekrar yaşattılar" dedi.

"Halkımızın mücadelesini sürdüreceğiz"

Bu bir parti meselesi değil, seçim yarışı değil ama bize oy veren insanları şerefsiz ilan ettiler diyen Demirtaş, "Biz dört dörtlük mükemmel siyaset yapamadık. Bunları düzeltmek bu hengamede zor oluyor. Tüm kardeşlerimizden istihram ediyorum. Partimizden olmayabilirsin ama her zaman hakkaniyet içinde olun, vicdanlı olun. Partiler, seçimler bir araçtır. Bu zor zahmetli günlerde bizi yalnız bırakmayan halkımızın mücadelesini sürdüreceğiz. Erdoğan ve Davutoğlu'nun elinden tankı, topunu alın. Geriye bir şeyleri kalmaz, hiç bir siyasetleri yok. Silah dışında güçleri yok ama ait izi birbirine karıştırılmış. Ama pusulanın var, yolumuzu şaşırmayın ilerleyeceğiz. Barış devletten gelmeyecek, devlet toplumun barış talebini kabul etmek zorunda kalacak. Adalet, eşitlik. Bunu savunduğumuz zaman barışı kurmak çok kolay. Barışı devletten bekleyen yanılır" ifadelerini kullandı.

Toplantı ilerleyen saate kadar devam etti.

Bakmadan Geçme