DEPREMİN 8.YILDÖNÜMÜ YYÜ'DE ANILACAK

23 Ekim 2011 günü Van ve Erciş'te meydana gelen Van Depremi'nin 8. yıldönümü ve depremde hayatını kaybedenler Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Yerleşkesinde düzenlenen programda anılacak. Programa Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, MTA Genel Müdürü Cengiz Erdem, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk katılacak.

Burhan Ergin

2011 yılında Van’da yaşanan, 604 vatandaşın hayatını kaybettiği 23 Ekim deprem felaketinin yıldönümü Van Valiliği, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılay Van Şubesi işbirliğiyle hazırlanan programla anılacak. 

Yarın saat 10:00’da Van YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek programa Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, MTA Genel Müdürü Cengiz Erdem, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katılacak. 

Saat 10:00’da başlayacak programda protokol üyelerinin açılış konuşmalarının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Yönetim Merkezinden Prof. Dr. Nilgün Okay sunum yapacak. Öğleden sonra saat 13:00’da Afet Dirençliliği, Sürdürülebilir Kentsel Planlama Yerbilimleri ile Bütünleşik Afet Yönetimi paneli düzenlenecek. Sosyolog Doç. Dr. Suvat Parin, Şehir ve Bölge Planlamacı Doç. Dr. Serkan Kemeç, Psikolog Doç. Dr. Fuat Tanhan ve Gıda Mühendisi Prof. Dr. Elvan Ocak panele konuşmacı olarak katılacak.  

Konuşmacılar panelde 1976 Van Çaldıran, 23 Ekim Van, 9 Kasım Edremit merkezli depremler ve sonuçlarını tartışacak. 

 

Bakmadan Geçme