• Haberler
  • Dereceye giren öğrencilere ödül…

Dereceye giren öğrencilere ödül…

Van'da erken yaştaki evlilikleri önlemek üzere YAKA-KOOP tarafından başlatılan 'Oyun Sandım Gerçek Oldu' projesi kapsamında açılan resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

İlhan Siyahtaş

S.S. Yaşam Kadın Çevre Kültür ve işletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) tarafından başlatılan ‘’Oyun Sandım Gerçek Oldu’’ projesi kapsamında Van’da ve ilçelerinde düzenlenen resim yarışması sonuçlandı. Proje kapsamında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

YAKA-KOOP’un 2002 yılında Van’da kurulan ilk kadın kurulu olduğunu söyleyen YAKA-KOOP Aktivisti Gülmay Gümüşhan, kuruldukları günden bu yana kadına yönelik şiddet, insan hakları, meslek edindirme eğitimleri, kız çocuklarının okullaşması ve erken yaşta zorla evliliklerle ilgili çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

Düzenledikleri resim yarışmasının bazı öğretmenlerin başvurusu ile başladığını vurgulayan Gümüşhan, “3 yıldır okullarda yürüttüğümüz resim yarışmaları var. Bu resim yarışmalarını gençlerimiz ve çocuklar yapıyor. Öğrencilerimize farklı ödüller veriyoruz. Burada her konuya duyarlılık açısından genç arkadaşların eğitimin önemini ve bu araştırma sonucu erken yaşta evliliklerin zararlarını biraz daha fark etmeleri açısından yapıyoruz. Özellikle kız çocuklarının eğitimi bizim için çok önemlidir.  Kurum olarak kız çocuklarının eğitimine çok önem veriyoruz. İlk yıl bizim için çok tecrübesiz geçti ama daha iyi olmaya çalışıyoruz” dedi.

Dereceye giren Büşür Bingöl, Selva Oflas, Zehra Değirmencioğlu, Beyzanur Gürbüz, Vedat Faydalı, Muhammet Harun Akbaba, Hamriye Lale, Ağin Işık, Aynur Erikli, Osman Enes Gülbay, Ferhat Güzel yarışmada ödül almaya hak kazandı.  

 

Bakmadan Geçme