Ders almayız!

İmar planına, yapı denetimine uygun ruhsatlı bina yapma kültürünü yaygınlaştırmak için yeni yasalara ihtiyaç yoktur. Kamu kurumlarında, belediyelerde, inşat sektöründe mevcut yasaları uygulamaktan çekinmeyen namuslu, cesur, sorumluluk ve vicdan sahibi hırsız olmayan yetkililere, görevlilere ve vatandaşa ihtiyaç var.

Geçen hafta İstanbul Kartal'da 7 katlı ve 14 daireli bir binada çökme meydana geldi. Çökmede enkaz altında 21'i hayatını kaybetti. Binanın 3 katının kaçak olduğu ve alt katta bulunan hazır giyim atölyesinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

 

Böylesi bir olayın yerel seçim öncesi yaşanması yeni dönemdeki belediyelerde imar uygulamalarına belki acı bir ders olur.

 

Kent mimarisinden, estetiğinden, yapı denetim ve güvenliğinden yoksun kaçak ve çürük binaların yapılmasının ve mantar gibi çoğalmasının sorumlusu belediyeler ve ilgili kurumlardır.

 

Rüşvet ve siyasi baskılar ile imar planlarını yamalı bohçaya çeviren, imar tadilatları ile imtiyazlı kişilere rant sağlayan istisnalar dışında gelmiş geçmiş tüm belediye başkanları ile belediye meclisleridir.

 

Felaketlerden ders almıyoruz.

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme