• Haberler
  • Ekonomi
  • Destek ödemeleri başladı! 12.000 TL olarak yatırılacak

Destek ödemeleri başladı! 12.000 TL olarak yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ailelerin hem maddi hem de manevi ihtiyaçlarını gidermek için çeşitli alanlarda hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor. Bakanlık, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp sosyal destekler de sunuyor.

Destek ödemeleri başladı! 12.000 TL olarak yatırılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni yapılan duyurularla birlikte destek ödemelerinin artırılacağı bildirildi. Temmuz ayından itibaren destek ödemesi alan vatandaşlar, daha yüksek tutarlarda desteklerini almaya devam edecekler. Kadınlara yönelik yapılan ödemeler de Temmuz ayından itibaren yükseltilecek. 

Aile Bakanlığı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardım programı ile vatandaşların hesaplarına her ay bin TL ödeme yapıyor. Bu ödemeler her iki ayda bir 2 bin TL olarak hesaba yatırılmakta. Başvuru yapabilmek için kişilerin sosyal güvencesinin bulunmaması gerekiyor.

Başvurunuz onaylandığında ödemeler, 1 yıl boyunca düzenli olarak devam etmektedir. Bu şekilde vatandaşlar yıllık 12 bin TL nakit desteğinden faydalanabilmektedir. 

DESTEK BAŞVURUSU İLE İLGİLİ DETAYLAR ŞU ŞEKİLDEDİR; 

Daha fazla bilgi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ödemeler, sosyal güvencesi olmayan, ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir ve hanede sosyal güvencesi olmayan bireylere yönelik yapılmaktadır.

Sosyal yardım programından yararlanmak için yaşadığınız il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı’na müracaat edebilirsiniz. Başvurunuz en fazla bir ay içinde değerlendirilmekte olup, süreç hakkında e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca başvuru sonucunuzu öğrenmek için SYD Vakfı’ndan veya 144 Alo Sosyal Yardım hattını arayabilirsiniz.
Başvurunuz onaylandığında destek ödemeleri bakanlık tarafından belirlenen günlerde PTT hesaplarına gönderilmektedir. Bu ödemeleri tüm ATM’lerden 7/24 şeklinde alabilirsiniz.

 

Bakmadan Geçme