• Haberler
  • Güncel
  • DEVA Partisi İl Başkanı Av. Erkan İrven: Van'ı iki kutup arasından kurtaracağız

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Erkan İrven: Van'ı iki kutup arasından kurtaracağız

Gazetemizi ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Demokrasi ve Atılım Partisi Van İl Başkanı Av. Erkan İrven, 'Biz parti olarak sıkı şekilde çalışacağız. Çünkü çalışmadan, emek vermeden, gayret göstermeden olmuyor. Biz insanlarımızla bir araya gelerek gönüllere dokunacağız. İnanıyorum ki mükâfatını da alacağız. Van'da yıllardır seçimler AK Parti ile HEDEP arasında geçmektedir. Vanlı seçmenler iki kutup arasında sıkışıp kalmış, DEVA Partisi ilimizde halkın takdiriyle buna son verecek. DEVA belediyeciliği Van'a gelecek. Van'ı iki kutup arasında kalmaktan kurtaracağız' dedi.

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Erkan İrven, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erat ve İpekyolu İlçe Başkanı Eray Bilgisel gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile Van’ın sorunları ve güncel konular hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Erkan İrven: Van'ı iki kutup arasından kurtaracağız

“Yerel seçim startını verdik”

Ziyarette konuşan DEVA Partisi İl Başkanı Av. Erkan İrven, “Vansesi Gazetesi imtiyaz sahibi Erdal Perihan’a nazik kabullerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz üzere iki buçuk ay önce göreve geldik. Hemen hızlı bir şekilde parti binamızı hizmete açarak çalışmalarımıza başladık. İpekyolu, Erciş ve Edremit ilçe başkanlarımızı atadık. Atadığımız ilçe başkanlarımızın hepsi birbirinden kıymetlidir. İpekyolu’nda emekli bankacı Eray Bilgisel, Erciş’te Milli Eğitim camiasında emeği olan ve şuan emlak sektörüyle ilgilenen Şahin İsmail Macit, Edremit’te ise inşaat mühendisi Muharrem Üçgül görev alıyor. Bu ilçe başkanlarımızı genel merkezimizin onayıyla seçtik. Gündemimizde iki önemli konu var. Bunlardan biri yerel seçim diğeri de olağan kongremizdir. Yerel seçim süreci startını verdik. Bu noktada il ve ilçelerde bize yapılan müracaatlar var. Müracaatlarımız devam etmektedir. Memleketimize hizmet etmek partimizde görev almak isteyen herkese kapımız açıktır. Bu bölgede görevlendirilmiş iki koordinatörümüz var. Komisyon şeklinde çalışıyorlar. Biz verilerimizi komisyonu aktardıktan sonra komisyon tarafından genel merkez yönetim kuruluna sunarak oylanacak. Komisyonda Genel Başkan Başdanışmanı, Van eski milletvekili Kerem Altun ve DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Dr. Medeni Yılmaz yer alıyor. Biz verilerimizi bunlarla paylaşıyoruz. Yerel seçim hazırlıklarını bir taraftan sürdürürken, diğer taraftan iş insanlarını, STK’ları, meslek odalarını, esnafları, basın camiasını, vatandaşları ziyaret ederek sorunları, talepleri, tavsiyeleri dinliyoruz. İnsanlarımızın taleplerine kulak veriyoruz. Şuan ülkemiz öyle bir noktaya geldi ki kimse kimseyi dinlemiyor. İnsanlar birbirinden ayrıştırıldı. Kimse Van için, insanların daha rahat bir hayat yaşaması için çalışmıyor. İktidarın Van ile ilgili samimi bir çalışması yok. Van’ın sorunlarının bir türlü çözülememesi bizleri üzüyor. Biz DEVA Partisi olarak memleketin sorunlarını çözmek için gayret sarf ediyoruz” dedi. 

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Erkan İrven: Van'ı iki kutup arasından kurtaracağız

“Çalışmalarımız devam ediyor”

Çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan İrven, “İlçe kongrelerimizin startını verdik. İlçe başkanlarımız hazırlıklarını sürdürüyor. Şuan Tuşba hariç diğer ilçelerde teşkilatımız var. Ocak ayı içerisinde il kongremizi yapmayı hedefliyoruz. Tuşba içinde çalışmamız sürüyor. Biz iyi insanlara ve işinde iyi olanlara yer vermek istiyoruz. Çoğunluk demokrasi değil de çoğulcu demokrasiyi benimseyen, memleketin sorunlarına hakim olabilen, insanlarla diyalog, uzlaşı kültürü yüksek seviyede olan insanları tercih ediyoruz. O yönde de çalışmalarımız sürüyor. Bu noktada teşkilatlanmada herhangi bir sıkıntımız yok. İl yönetimimizi de kurduk, çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Erkan İrven: Van'ı iki kutup arasından kurtaracağız

İrven’den AK Parti ve HEDEP’e eleştiri 

AK Parti ve HEDEP’i eleştiren İrven, “Yerel seçim demokrasi yarışında bizde olacağız. Kendi logomuzla, kendi adaylarımızla seçimlere gireceğiz. Herhangi bir siyasi partiyle şuan işbirliği içerisinde değiliz. Bizim önceliğimiz, hedefimiz Genel Başkanımız Ali Babacan ve genel merkezimizin aldığı kararla kendi ismimizle seçim yarışında olacağız. Şayet olurda, bizimle aynı fikirde olabilecek, demokrasiye inanan, hakka, hukuka önem veren siyasi bir parti bizimle görüşmeye gelirse şuan açıkça ilan ediyoruz. DEVA Partisi çatısı altında işbirliğine gireriz. Toplumunda takdir ettiği, özlemle beklediği, yönetimde görmek istediği çok kıymetli bir genel başkanımız var. Biz parti olarak sıkı şekilde çalışacağız. Çünkü çalışmadan, emek vermeden, gayret göstermeden olmuyor. Biz insanlarımızla bir araya gelerek gönüllere dokunacağız. İnanıyorum ki mükâfatını da alacağız. Van’da yıllardır seçimler AK Parti ile HEDEP arasında geçmektedir. Vanlı seçmenler iki kutup arasında sıkışıp kalmış, DEVA Partisi ilimizde halkın takdirini kazanarak buna son verecek. Bugün diğer partilere baktığımızda inanın DEVA Partisi dışında kimse Van’ın sorunlarını çözemez. Her geçen gün sorunlarımız artıyor. Özellikle insanlarımızın günü birlik yaşadığı trafik, temizlik, hijyen sorunları neden çözülmüyor? HEDEP seçmenlerimizi dar bir kalıba sokmuş, insanların ufkunu açacak, geleceğine güzel yatırımlar yapacak çalışmalar değil de dar kutucuğa hapsediyor. Bunun Vanlı seçmenlere herhangi bir getirisi yok. Vatandaşlarımızla görüştüğümüzde AK Parti, kayyum uygulaması ve HEDEP’in tavırlarından şikayetçiler. Bunu bize rahat bir şekilde ifade edebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Erkan İrven: Van'ı iki kutup arasından kurtaracağız

“Ülkemizde bundan sonra hiçbir şey düzelmez” 

İrven açıklamasının devamında “3 yıl önce kurulan DEVA Partimiz sorunları çözmek için çalışıyor. Bakın bizim için siyaset insanlara hizmet aracıdır. Diğer partiler seçmenleri oy deposu olarak görmesin. Seçmenimizin bir tavrı vardır, günü geldiğinde ortaya koyar. AK Parti Hükümetinin yerelde de olsa oy kaybettiğini söylüyoruz. Bunu açık açık her platformda dillendiriyoruz. AK Parti sırf koltuğunu korumak, iktidarını sürdürmek için hayatta yan yana gelmeyecek siyasi partileri bir çatı altında buluşturdu. Bugün MHP ile HÜDA PAR’ı, Yeniden Refah Partisi ile Büyük Birlik Partisi’ni yan yana getirdi. AK Parti bundan sonra her geçen gün kaybetmeye devam edecek. Ekonominin başına Mehmet Şimşek’i değil dünyanın en iyi profesörünü de getirse artık bu ülkede ekonomiyi yeniden Ali Babacan’ın yönettiği döneme getiremez. Bir ülkede hak, hukuk, adalet olmayınca gelişme olmaz. Hukuk ve adaletin bu saatten sonra geleceğine inanmıyorum. İnsanlar özgür bir şekilde düşüncelerini açıklayamıyor. Eleştiri hakkı tamamen ortadan kaldırıldı. Adalet tesis edilmeden hiç birşey düzelmez. Hak, hukuk, adaleti tesis edecek yöneticilere ihtiyaç vardır. İnsanların yaşamış olduğu sorunların çözümü için iktidarın değişmesi gerekir” şeklinde konuştu.

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Erkan İrven: Van'ı iki kutup arasından kurtaracağız

“Tüm Van halkımızı partimize davet ediyoruz”

İrven, “Büyükşehir Belediyesi dahil ilçe belediyelerin çalışmalarıyla ilgili halkımızın yoğun tepkisi var. Belediyeler asli görevlerini yerine getiremiyor. Yollar, kaldırımlar bakımsız, çöpler düzenli şekilde toplanmıyor. Haliyle zaman zaman şehir merkezinde kötü kokuya sebep oluyor. Halbuki İller Bankası’ndan çok ciddi ödenekler alıyorlar. Bu ödenekler nerelere harcanıyor. Belediyeler şeffaf davranıp halka gelir giderlerini açıklamalı. Kaynaklar Van için kullanılmalı. Ayrıca Van’ı, Vanlıların yönetmesi gerekir. Kayyum uygulamalarından vazgeçilmeli. Atamayla göreve gelen bürokratlar Van’ın caddelerini, sokaklarını, sorunlarını bilebilir mi? İlimize, insanlarımıza yazıktır, günahtır. Ne Van ne de insanlarımız bunları hak etmiyor. VASKİ onlarca insanımızı icraya verdi, suyunu kesti. Kimse bu haksızlığa ses çıkarmadı. İcra girişlerinin tümü hatalıdır. Dönemsel borçlarda her bir girişin faiz başlangıcı açısından vade ve bitiş tarihi açıkça belirtilmesi lazım ama bunlar borcu direk icraya koydular. Burada büyük bir yanlış oldu. 50 liralık su tüketen insanlardan 200 lira alındı. Üst üste zam yapıldı. Bunun yanında birde parkomat var. DEVA belediyeciliği Van’a geldiğinde parkomat uygulamasını kaldıracağız. Danıştay’ın kararı var. Belediye bu kadar aciz mi? Hiç mi ticari iştirak oluşturamıyor? Parkomat konusunda da çok sayıda insanı icraya vermişler. İnsanlarımız bugün çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamıyor. Şuan Van Kevenli TOKİ’de bir aile evden çıkarılarak dışarıda yaşamını sürdürmek zorunda kalıyor. Kimse bunları görmüyor mu? İnsanlarımızın sorunları çok, çözmek için çalışacağız. Van siyaset üstüdür. Van’ı kalkındırmak için çaba sarf edeceğiz. Halkımızdan bu noktada teveccüh bekliyoruz. DEVA Partisi ilkeleriyle, genel başkanıyla, yönetimiyle milletinin emrindedir. Bu aşamada tercih edilecek en doğru partinin DEVA Partisi olduğunu düşünüyoruz. Tüm Van halkımızı partimize davet ediyoruz” dedi.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan, DEVA Partisi İl Başkanı Av. Erkan İrven’e,  İpekyolu İlçe Başkanı Eray Bilgisel’e ve beraberindekilere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme