• Haberler
  • Ekonomi
  • Devlet faizsiz tam 150 bin lira kredi duyurdu: Başvurmak için tek şart var!

Devlet faizsiz tam 150 bin lira kredi duyurdu: Başvurmak için tek şart var!

Açıklandığı günden bu yana gençler arasında heyecan yaratan faizsiz evlilik kredisinde detaylar belli olmaya devam ediyor. İşte krediden yararlanacak olanların taşıması gereken şartlar.

Devlet faizsiz tam 150 bin lira kredi duyurdu: Başvurmak için tek şart var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusuyla gündeme gelen faizsiz evlilik kredisine dair detaylar netleşiyor.

Gençler arasında büyük heyecan uyandıran bu kredi imkanından yararlanabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor.

Kredi başvurusunda bulunacak adayların belirli gelir kriterlerini sağlamaları, düzenli bir gelire sahip olmaları ve evlilik hazırlığı içinde olmaları bekleniyor.

BU KREDİDEN KİMLER YARARLANACAK?
Evlilik kredisinin finansmanı Aile ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak ve bu krediden sadece ilk kez evlenen gençler faydalanabilecek.

Son 21 yılda gençlerin her zaman yanında olan ve sorunlarına çözüm sunan hükümet, evlilik düşünen gençlere 150 bin liraya kadar faizsiz kredi fırsatı sunacak.

Hükümet tarafından ilk kez evlenmeyi planlayan gençlere sunulan evlilik kredisi, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay vade seçeneğiyle verilecektir.

Aile Koruma Kalkanı Programı'nın finansmanı, uluslararası standartlarda dijital olarak işleyen Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla sağlanacak. Bu banka, sosyal yardım amaçları için kullanılacak olup temel gelir kaynağı, Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz, petrol ve madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir bölümünü oluşturacaktır.

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında duyurduğu evlilik kredisi müjdesinin ilk olarak pilot il seçilen deprem bölgelerinde uygulanacağını belirtti.

Deprem bölgelerinde yaşayan depremzedeler, evlilik kredisi düzenlemesi Meclis'ten geçtikten sonra bu destekten yararlanabilecekler.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme