• Haberler
  • Güncel
  • Dilekçi: Göç Eden Ailelerin Sıkıntıları Giderilecektir

Dilekçi: Göç Eden Ailelerin Sıkıntıları Giderilecektir

Son dönemlerde bölgede yaşanan olaylardan dolayı göçlerle ile ilgili HDP İl Eş Başkanı açıklamalarda bulundu. Dilekçi, “Göç ile kentimize gelen halkımıza çağrımız kentte yaşanan sıkıntılardan dolayı parti binalarımıza ve belediyelerimize başvuruda bulunabilirler” dedi.

İlhan Siyahtaş

Bölgede yaşanan olaylardan dolayı göç eden aileler genellikle Van ilini tercih ediyor. Bundan dolayı kentte ev kiraları ve barınma sorunları yaşayan vatandaşlar kiraların çok yüksek olmasından şikayetçi. Kentte yaşanan kira artışı ve göç eden ailelerin yaşadığı sıkıntılar ile ilgili HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi açıklamalarda bulundu. 

“Göç Eden Ailelerin Sıkıntıları Giderilecektir”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi “90’lı yıllarda olduğu gibi bugün de kentler zorla boşaltılıyor. Maalesef  savaş ve yıkım politikası şehir merkezlerine taşınmış durumda. Tarihi geçmişi olan Cizre ve Sur kentleri başta olmak üzere birçok ilimizde ciddi anlamda göçler yaşanmaktadır. Elbette oralarda yaşayan insanlarımızda göç söz konusudur. Burada amaçlanan kentleri insansızlaştırma politikalarıdır. Tüm bunlara rağmen halkımız mücadelesinden vazgeçmeyecek, bütünlüğünü koruyacaktır. Nasıl 90’lı yıllarda halkımız birlik ve bütünlüğünü koruduysa bugünde birlik, beraberlik ve dayanışmalarını koruyacaktır. Yaşanan bu göç ile karşı karşıya olan halkımıza yönelik Halkların Demokratik Partisi olarak çalışmalarımız vardır. Bütün göç’e maruz kalan vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek adına çalışmalarımız devam etmektedir. HDP olarak bu göçlere karşı amacımız, talebimiz ve uğraşımız bu kentlerin boşaltılmamasıdır. Parti olarak öncelikle bunu esas alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Sur halkına dayatılan ve adeta rant alanına dönüştürülmek istenen politikalara karşı durmaktayız. Öncelikli olarak mücadelemiz bu yönde olacaktır.

“Partimize ve Belediyelerimize Başvuru Yapsınlar”

Yüksekova ilçesinden ve öbür illerden göç eden ailelerin yanında olduklarını dile getiren Dilekçi,”2011 yılı depreminde bu halk nasıl ki tek vücut olup yaralarını sardı şimdide aynı birlikteliği gösterme vaktidir. Halkımıza bu anlamda çağrı yapıyoruz, hiçbir şekilde maddi yönüne bakmaksızın, insanlarımıza evlerini açmalarını istiyoruz. Elbette yaşanan göçleri de el birliği ile çözeceğiz. Kentlerimizde yaşamı yeniden inşa edeceğiz. Van halkına çağrımız ise hükümetin savaş politikaları nedeniyle ilimize göç etmek zorunda kalan halkımıza her konuda yardımcı olmalarıdır. Bu anlamda sıkıntı yaşayan halkımız bize başvurabilir. Göç ile kentimize gelen halkımıza çağrımız kentte yaşanan sıkıntılardan dolayı parti binalarımıza ve belediyelerimize başvuruda bulunabilirler. Parti olarak ta araştırmalarımız devam ediyor, bu araştırmalar neticesinde göç eden ailelere yardımcı olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme