Dilinizin rengi pek çok hastalığın habercisi olabilir

Dil, sadece konuşma organı değil aynı zamanda ne kadar sağlıklı olduğunuzun bir göstergesidir. Sağlıklı bir dil genellikle pembe renkte olurken olası bir hastalık durumunda dilinizin rengi değişiklik gösterebilir. Hangi renk dil hangi hastalığın habercisi detayları ile birlikte sizler Vansesi okurları için derledik.

Dil, sağlığımızı yansıtan vücudumuzdaki önemli görevleri yerine getiren bir organdır. Dilde oluşan herhangi bir hastalık sadece ağız ve diş problemleriyle sınırlık kalmazken yaşam kalitesinin de düşmesine sebep olur. Sağlıklı bir dil genellikle pembe renkte olup üst kısmı hafif beyaz ve nemli bir yapı olur fakat dilinizin renginde farklılık olduğunu düşünüyorsanız aşağıda yer alan renklere bakarak hangi hastalığın habercisi olduğunu anlayabilirsiniz.  
İşte bu renkler;

Beyaz Dil

Löloplaki, liken planus ve aft hastalıkları dilin beyazlaşmasına sebep oluyor. Lökoplaki nadir görünse de kanser habercisi olma niteliği taşıyor. 

Sarı Dil

Ağız kuruluğu, aşırı sigara tüketimi ve ağız hijyeninin sağlanmadığı durumlarda dil üzerinde sarı bir görünüme sebep oluyor.

Koyu Kırmızı Dil

Alerjik reaksiyon ve B vitamini eksikliği durumlarında görülürken aynı zamanda koyu kırmızı dil rengi kızıl hastalığının da habercisi olabilir.

Turuncu Dil

Ağız kuruluğu, antibiyotik kullanımı ve aşırı A vitamini tüketimi dilde turuncu renge yol açabiliyor.

Yeşil Dil

Vücutta bakterilerin çoğalması ve aşırı mantar enfeksiyonuna bağlı olarak dilde yeşil bir görünüme sebep oluyor.

Mavi Dil

Kandaki oksijen seviyesinin düşük olduğunu gösterir.

Mor Dil

Zayıf kan dolaşımı, kalp rahatsızlığı ve kontrolsüz diyabet gibi durumların işaretçisi olur.

Gri Dil 

Sedef hastalığının habercisi olabilir.    

Kaynak: Posta Gazetesi  
 

Bakmadan Geçme