DİSK Enerji-Sen’den açıklama

DİSK Enerji-Sen Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. işyerlerinde eylem yapan sendika üyesi işçiler ile ilgili açıklama yaptı.

Vansesi Haber Merkezi

Devrimci İşçi, Sendikaları Enerji-Sen geri adım atılmayacağını açıkladı.

Van, Bitlis, Muş, Hakkari’de Türkerler Grup’a ait Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) bünyesindeki taşeron şirketlerde çalıştırılan üye işçilerle ilgili yazılı açıklama yapan Devrimci İşçi, Sendikaları Enerji-Sen “Sendikamıza üye işçiler, kendilerine imzalatılmak istenen kölelik sözleşmesine karşı çıkarak 9 Temmuz’da iş bıraktı” denildi.

VEDAŞ’taki iş bırakma eyleminin işverenler tarafından defalarca kırılmaya çalışıldığı ileri sürülen açıklamada  “ VEDAŞ Bölge Müdürü Zafer Türüt’ün basında yer alan İşçiler eylemlerini bitirdiler, hatalarını anladılar, bu da bir erdemliktir” ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi.

DİSK Enerji –Sen açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

“VEDAŞ iş yerlerinde işçilerin ağır çalışma koşulları ve ücretlerin yükseltilmesi talebiyle eylem başlatıldı. VEDAŞ’ta başlattığımız direnişimiz Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de sürmektedir. Türüt’ün ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Henüz hiçbir yerde kölelik sözleşmesi imzalanmamıştır. Sadece Enerji-sen örgütlenmeye başlayınca sarı sendika Tes-İş’e üye yapılmayı kabul eden yüzde 5’lik bir bölümde işçiler taşeronun kölelik sözleşmesini imzalamayı kabul etmiştir. Taleplerden ve kararlılıktan geri adım söz konusu değildir” denildi.

24 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’de VEDAŞ’ın önünde olacağız.  

Bakmadan Geçme