Doğa Kolejinde Doğal Buluşma

Aralık ayında olmamıza rağmen hava güneşli ve ılıktı. Hafif esen yel ılık bir havayı adeta saçlarıma üflüyordu. Van'ın sokaklarından geçtim caddelerine çıktım. İşe yetişme telaşında olan insanlarla selamlaştım. Küçük kafelerin önünde araç beklerken açılan kapıdan gelen taze kahve kokusu beni bir anda küçük bu kahvaltı salonuna çekti.

Aralık ayında olmamıza rağmen hava güneşli ve ılıktı. Hafif esen yel ılık bir havayı adeta saçlarıma üflüyordu.  Van'ın sokaklarından geçtim caddelerine çıktım. İşe yetişme telaşında olan insanlarla selamlaştım. Küçük kafelerin önünde araç beklerken açılan kapıdan gelen taze kahve kokusu beni bir anda küçük bu kahvaltı salonuna çekti. Cam boyu sıralanmış masalardan birine oturdum. İçeride tek tük müşteri vardı, az sonra siparişim geldi. Van çöreği ,süt, ballı kaymak ve Van kahvaltısının olmazsa olmazı otlu peynir… Kahvaltıların en güzeli ile güne başlamanın keyfi gün boyu sürmüştü. Az sonra gideceğim okul günüme damgasını vuracaktı.

 

Yoğun programımın sürdüğü Van'da bu kez de  Vansesi gazetemizden muhabir arkadaşım Burhan Ergin ile birlikte  Van'ın en nezih semtlerinden  olan 2 Nisan caddesinde faaliyetini sürdüren modern binası ve 5500m2 alan üzerine kurulmuş, olağanüstü kadrosu olan, ulaşımı en kolay okullardan birisi Doğa Kolejine gelmiştik.

 

Güvenlik görevlisi bizi kapıda karşıladı. Güvenlik ve hijyenin fevkaladeliği dikkatlerden kaçmıyordu. Okul Müdürü Ahmet Ersin Tanrıtanır beyin odasına çıktık. Program saatine kadar kısım Müdürleri ile kahvelerimizi içerken okulun eğitim politikası üzerine de sohbet ettik. Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise kademelerinde eğitim öğretim veren okulda; 550 öğrenci,65'i öğretmen 95 personelin görev yaptığını anlatıyordu Okul Müdürü. Çalıştırdığı eleman sayısına bakıldığında okulun istihdama da büyük katkı sağladığı görülüyordu.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme