Doğru Tercih

Hayatlarının en kritik aşamasında önemli bir yol ayrımına gelen gençlerimiz bu günlerde kendileri için en doğru tercihi yapma peşindeler.

Hayatlarının en kritik aşamasında önemli bir yol ayrımına gelen gençlerimiz bu günlerde kendileri için en doğru tercihi yapma peşindeler. Bir taraftan temel eğitimi bitirdikten sonra iyi bir lisede okumak için yarış içine giren diğer taraftan hayallerindeki üniversiteyi okumak için tedirginlik yaşayan gençlerimiz.

 

Anneler, babalar, öğretmenler ve eğitim yöneticileri geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz için elbette daha kaliteli bir eğitim sistemi kurmak için seferber olmuş durumdalar. Peki, tercih dönemi diye adlandırılan bu kritik dönemde öğrenciler ve veliler hangi konular üzerinde durmalı, hangi önemli noktaları dikkate almalılar?

 

Milyonlarca insanı ilgilendiren bu hayati dönemde çocuklarımız ve velilerimiz nasıl bir yaklaşım içinde olmalıdır?

Milyonlarca gencimizin ve ailelerinin bu dönemde yaşadıkları stres, kararsızlık, kafa karışıklığı elbette geçici kaygılar. Bu kaygıların en büyük sebebi aslında her zaman yaptığımız gibi işimizi son dakikaya bırakmaktır. Toplum olarak bu huyumuzdan kurtulmamız gerekiyor. Sürekli bir yerlere geç kalmak, son dakikada apar topar bir yerlere gitmek, tatil için son anda karar verip yollara düşmek, dişlerimizi iyice çürütüp ağrı sızı içinde diş doktoruna gitmek, kurban bayramına bir gün kala kurbanlık almaya gitmek ve daha sayamayacağımız birçok konuda işlerimizi plansız programsız yapmaya alışkın bir millet olduğumuz için çocuklarımızın eğitimlerini de tercih döneminde hatırlayan bir milletiz. Oysa başarıyı yakalayanların, işlerini son ana bırakmayan, planlı, programlı, düzenli ve sistemli yaşayanlar olduklarını görmemiz gerekiyor.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme