• Haberler
  • Güncel
  • Doğu Anadolu'da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde:  Vatandaşlar dikkatli olmalı

Doğu Anadolu'da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde:  Vatandaşlar dikkatli olmalı

Van Valiliği, önümüzdeki hafta boyunca Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği uyarısında bulundu. Valilik açıklamasında, yüksek sıcaklıkların özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için risk oluşturabileceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıklarının Doğu Anadolu Bölgesi'nde mevsim normallerinin 4 ilâ 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ilâ 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Valiliğin uyarısı, bölgede yaşayanların sıcak hava dalgasına karşı önlem almaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Uzmanlar, yüksek sıcaklıkların özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için risk oluşturduğunu belirterek, bu kişilerin günün en sıcak saatlerinde açık alanda bulunmaktan kaçınmaları gerektiğini vurguluyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme