DOĞU KARMASI MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNDE

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen ve Milli Takımlar antrenörleri tarafından izlenen U-14 Bölge Karması seçmeleri Antalya'da başladı.

Rıdvan Can

 

Milli Takıma futbolcu kazandırmak amacıyla Türkiye genelinde her bölgede deneyimli antrenörlerin eşliğinde yapılan seçmelerde Van'ın da içinde bulunduğu Muş, Bitlis, Tatvan, Hakkâri illerinde yapılan seçmelerde doğu karmasına seçilen futbolcular Antalya’da yapılacak Milli Takımlar altyapı seçmelerinde ter dökecek.

 

 

Antalya'da yapılacak seçmelerde Milli Takımlar teknik adamlarının yanı sıra Süper lig antrenörleri ve menajerlerin izleyeceği bu turnuvada yeterli görülen isimler U-14 yaş Milli Takım aday kadrosuna alınacak.

 

Milli Takımlar Doğu Karması seçmelerinde; Van 9 Erciş 3, Bitlis Tatvan’dan 1, Muş'tan 4, Hakkâri Yüksekova’dan 1 futbolcu deneyimli antrenörler tarafından doğu karmasına seçilerek, Antalya'da yapılacak seçmelerde milli takımlar antrenörleri karşısında ter dökecekler.

 

TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, “U-14 Doğu karmasını oluşturmak için uzun süredir çalışma halindeyiz. Doğu Karması için belirlediğimiz 4 ilimizde deneyimli antrenörlerin eşliğinde gelecek vaat eden en iyi genç yetenekleri seçerek doğu karması takımını oluşturduk. Antalya’da düzenlenecek olan Milli takım seçmelerine katılacak ve milli takım hocaları tarafından çocuklar izlenecek. Beğenilen isimler milli takım bünyesine katılacak” dedi.

 

 

Doğu Karması U14 takımını gönüllü olarak yaklaşık bir aydır Milli takım seçmelerine hazırlayan deneyimli antrenör Bengin Çakay, ise, ellerinden geldiğince bölge futbolu ve gençler için çaba harcayacaklarını dile getirerek, “Milli takımın altyapısına ve ülke futboluna futbolcu yetiştirmek amacıyla ilk kez bu yıl bu hak Van'a tanındı. Böyle bir çalışma hiç bir zaman Van'da  yapılmadı. Bu çalışma yıllarca Erzurum’da yapıldı ve Erzurum'dan gelen hocalar Van ve bölge illerinde seçmeler yapıyordu. Bu yıl ise ilk kez Van'da yapıldı. Bende bu çalışmanın bir parçası oldum ve Doğu karması seçmelerinin Van’da gerçekleşmesinde gerçekten emeği olan bu doğu karmasının Van'da yapılmasında gayret gösteren TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater ve Vedat Bingöl’e teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Antrenörü Bengin Çakay yapılan seçmelerde amaçlarının Milli Takıma ve Süper ligin farklı takımlarına geleceğin yetenekli oyuncularını kazandırmak olduğunu belirterek, ülke futbolunun daha iyi konuma gelmesi için Milli Takımın altyapısını oluşturmak adına yapılan bu seçmelerde, diğer taraftan da profesyonel takımlar içinde bir fırsat olduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme