Doğudan batıya bir köprüdür Vanspor

Tarihte Sakaryaspor'la ilk karşılaşmamız 1993 sezonunda Play-off yükselme grubunun ilk maçında gerçekleşmiştir. Atilla'lı, Gürçay'lı Sakaryaspor, o zamanki yükselme grubunun en iddialı ve en tecrübeli ekibiydi. Kendinden emin ve olağanüstü bir havayla Van'a gelmişlerdi.

Tarihte Sakaryaspor'la ilk karşılaşmamız 1993 sezonunda Play-off yükselme grubunun ilk maçında gerçekleşmiştir. Atilla'lı, Gürçay'lı Sakaryaspor, o zamanki yükselme grubunun en iddialı ve en tecrübeli ekibiydi. Kendinden emin ve olağanüstü bir havayla Van'a gelmişlerdi. Üstelik maçında favorisiydi. Vanspor, tarihinde ilk kez böyle büyük bir rakiple karşılaşacağından taraftar olarak çok heyecanlıydık ve birazda çekiniyorduk.

 

Maç başlamadan önce benim bulunduğum portatif tribünde Sakaryaspor'a büyük bir ilgi vardı ve sevgi gösterileriyle karşılamıştık onları. Vanspor ise grubundaki tüm takımlara göre daha önce 1. Lig (o zamanki süper lig) tecrübesi yaşamamış en toy takımdı. Nitekim maç başladıktan sonra 32. dakikada Sakaryaspor öne geçmişti. Bu şok golün ardından başarıya inanmış seyirci ve takım, çabuk toparlanmış 34 ve 38. dakikalarda Hüseyin'in üst üste kaydettiği 2 golle maçı Vanspor kazanmış, rakibini alkışlarla Sakarya'ya göndermişti. Bu maçla ilk haftaya 3 puanla başlayan Vanspor, ardından Bakırköyspor'u deplasmanda 1-0, Aydınspor'u da Van'da 4-2 yenerek o devlerin arasında liderlik koltuğuna oturmuştu. Sezon sonunda Vanspor, Petrolofisi ve Denizlispor'la birlikte 1. Lige (süper lig) yükselirken, Sakaryaspor ligi 7. sırada tamamlayabilmişti…

 

''Vanspor doğunun en talihsiz yıllarında ortaya çıkan ve bir güneş gibi parlayan, mütevazı kadrosuyla mucizeler yaratmış bir takımdı. 1 lige (süper lig) yükseldiği 1994 yılında ilk başlarda kimsenin şans tanımadığı ve herkesin kuşkuyla baktığı, gerek uzak bir deplasman ve gerekse sorunlu bir coğrafyada bulunuyor olması, futbol baronlarını pek rahatsız etmişti. Lig başlamadan önce çeşitli spor programlarında, bazı yazar ve futbol adamları, Van'la ilgili çok olumsuz düşüncelere yer verip, uzaklığından, ulaşımının zor olacağından, güvenliğin sağlanamayacağından bahsediyorlardı. Hatta bazıları da haddini aşıp; ''Van haritanın neresinde, bulamıyorum…'' deme gafletinde dahi bulunmuşlardı. Bunun üzerine o zamanki Vanspor kulüp basın sözcüsü İkram Kali ağabeyimiz, Van hakkındaki olumsuz anılabilecek durumları ortadan kaldırmak adına büyük gayretler sarf etmişti.

 

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme