DOĞUNUN PARİSİ VAN'DA TUR ATLADIK…

20 Yıl önce vatani görevimi yapmak için gelmiştim Van'a… Gerçekten her tarafı tarih kokan bir ilimiz. Nüfusu yaklaşık 1 Milyonun üzerine çıkmış…

YAVUZ NAVRUZ

Şehir tabiki çok gelişmiş. Van’a indiğimizde bizi çok yakından tanıdığımız, bildiğimiz Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın karşıladı. 6 Ay önce Van iline gelen Mustafa Yalçın’ı takdir etmek gerekir. Burada insanların takdirini toplamayı hemen başarmış… Sokakta kime sorsanız 7’den 77’ye anlata anlata bitiremiyorlar…

Yalçın başkanla maçtan önce yaklaşık 1 saat sohbet ettik… TV Kayseri ekranlarından da canlı yayınlandı…

Başkan zor olan işleri inanç ve azimle başarmış…  Anlattığı projeler, yapmak istedikleri gerçekten çok önemli…

Atatürk Şehir Stadyumunu yıktırıp, yenisini yaptırma projesi. Van gölüne düşündükleri projeler. Şehir trafiği ve sayamayacağım birçok proje, bunların hepsini hayata geçirmek istiyor…

Şahsen Yalçın Başkan’ın bunları başaracağını düşünüyorum.

Gelelim maça; Van, 17 yıl aradan sonra ilk kez bir süper lig takımını ağırladı…

Şehirde çok büyük heyecan vardı… Van’lı taraftarlar saatler öncesinde stadyum önünde kuyruk beklemeye başlamışlardı… Maça girerken Vanspor başkanı  Abdullah Çalım, başta olmak üzere bütün yöneticiler bizi kapıda karşıladı…

Misafirperverlikleri  en üst seviyede idi… Kadroya baktığımda Kayserispor’un, Ziraat Türkiye kupasına angarya olarak bakmadığını gördüm. Şumidica, nerede ise Galatasaray kadrosunu sahaya sürmüştü. Hepimizin merak ettiği Melek, Atamuah Gyan sahadaydı.

Maça Van Büyükşehir Belediyespor tahmin ettiğim gibi başladı. Şu konuyu çok çok iyi tesbit etmek lazım. Elemeli maçlarda maçın favorisi olmaz. Her takım her takımı yenebilir. Her türlü sonuç çıkabilir. Bunun yadırganmaması lazım. Geçmişte bunun birçok örneği var. Dört büyükler hiç umulmadık takımlara mağlup olarak elendiler. Onun için tahmin ettiğim gibi başladı maç. Vansporlu futbolcular daha istekli daha arzulu göründüler. Taraftarın desteğini de  arkasına alarak Kayserispor’a zaman zaman sıkıntılı anlar yaşattılar. Ancak,şunu tahmin edemediler. Karşısındaki rakip Kayserispor’du ve yıldız futbolcuları vardı. Asamuah Gyan usta işi bir vuruşla takımını öne geçirdi.

Kayserispor, rakibin oynamasına izin verdi. Rakip sahanın her yerine basma gayreti göstererek ağresif oynadı. Sık sık faul yaptı. Kayserisporlu futbolcular bu sertliğe karşı tedirgin göründüler. Rakip takımdan Mutlu’nun direkten dönen topu Vanspor’u iştahlandırdı. Uzaktan şutlarla da gol aradılar. Kayserispor 1-0’ın rahatlığıylada çok fazla risk almadı ve soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Van Büyükşehir Belediyespor, ikinci yarıyada iyi başladı. Şumudica oyuna Sapunaru’nun yerine oyuna Kuçher’i aldı. Vanspor’un atakları üst üste gelmeye başladı. Kaleci Muammer ile Vansporlu futbolcular sık sık karşı karşıya gelmeye başladılar. Muammer, mükemmel bir maç çıkarttı. Maçın en iyisiydi. O kadar net pozisyonlar çıkarttı ki tribünler hop oturup, hop kalktı. Dakikalar ilerledikçe Van Büyükşehir Belediyespor beraberlik için üzerimize şuursuzca gelmeye başladı. Buna rağmen Kayserispor aradığı net pozisyonu bir türlü bulamadı.

Nikola’nın yerine Güray oluna girdi. Bu değişiklikte fazla fayda getirmedi. Dakikalar 70’i gösterdiğinde  Dıa – Erdal değişikliği geldi. Yapılan bu değişikliklere rağmen oyunda bir türlü istediğimiz üstünlüğü elimize alamadık. Son dakikalara gelindiğinde rakip aile boyu üzerimize gelmeye başladı.  Ne yazik ki istediğimiz organize atakları bir türlü geliştiremedik. Dakikalar 90’ı gösterdiğinde  ilk kez net bir pozisyon yakaladık. Boldrin karşı karşıya pozisyonda golü kaçırdı.

Sonuç olarak; Kupa maçında turu atlayan taraf Kayserispor oldu. Doğu’nun Paris’i Van’da keyifli bir yolculuğun ardından tıklım tıklım tribünlerin önünde keyifli bir maç izledik.

Mustafa Yalçın’ın takımı iyi yolda. Şehre yaptığı dokunuşu takımada yapmış. Bizi Van’da ağırlayan herkese sonsuz teşekkürler.

Bakmadan Geçme