Dolar ve altın fırlayabilir! Yeni karar alınıyor

Bazı FED yetkililerinin, Haziran toplantısında faiz oranının 25 baz puan artırılmasını veya bu yönde bir teklifi desteklemeyi düşündükleri iddia edildi.

Dolar ve altın fırlayabilir! Yeni karar alınıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 13-14 Haziran'da gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin tutanaklar, FED tarafından yayımlandı.

Toplantının tutanaklarına göre, politika faizinde herhangi bir değişiklik yapılmayarak yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutuldu ve bu karara oy birliğiyle varıldı. Ancak bazı yetkililer, faiz artışı konusunda toplantıda destekleyici bir tutum sergiledi.

Tutanaklarda şu ifadelere yer verildi: "Bazı yetkililer, bu toplantıda federal fon oranının hedef aralığının 25 baz puan artırılmasından yana olduklarını veya böyle bir teklifi destekleyebileceklerini belirtti."

Tutanaklarda, faiz artışını destekleyen yetkililerin, iş gücü piyasasının hala oldukça sıkı olduğunu, ekonomik faaliyetin önceden tahmin edilenden daha güçlü bir ivme kazandığını ve enflasyonun yüzde 2 hedefine dönme yolunda somut işaretlerin çok az olduğunu gerekçe olarak gösterdiği ifade edildi.

Ayrıca, tutanaklarda ekonominin, hane halkı ve işletmeler için daha sıkı kredi koşullarından kaynaklanan olumsuz etkilerle karşı karşıya olduğu, bu durumun ekonomik faaliyeti, istihdamı ve enflasyonu muhtemelen olumsuz etkileyeceği ancak etkilerin ne kadar büyük olacağının belirsizliğini koruduğu belirtildi.

Tutanaklarda ayrıca, iş gücü piyasası koşullarının güçlü seyrinin ve tüketici harcamalarının direncinin göz önüne alındığında, ekonominin hala ılımlı bir resesyon beklentisi kadar yavaş büyümeye devam etmesi ve gerilemeden kaçınma olasılığının neredeyse aynı düzeyde olması bekleniyor ifadesine yer verildi.

Bakmadan Geçme