• Haberler
  • Ekonomi
  • Doları olanlar dikkat: Ok gibi fırlayacak deyip yatırımcıları uyardı!

Doları olanlar dikkat: Ok gibi fırlayacak deyip yatırımcıları uyardı!

Doların sürekli artış göstermesi vatandaşları endişelendiriyor. Milyonlarca kişi doların ne zaman düşeceğini merak ediyor. Ancak ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların daha da yükseleceğini söyledi. Geçer, yabancı bankaların da doların 40 TL'ye çıkacağını tahmin ettiğini açıkladı.

Dolar, seçimlerden sonra 10 TL’den 27 TL’ye kadar yükseldi. Bu yılın başından beri de 27 TL civarında seyrediyor. Ancak Selçuk Geçer, doların bu yıl sonuna kadar 40 TL’ye çıkabileceğini iddia etti. Geçer, bu tahminin sadece kendisine ait olmadığını, yabancı bankaların da aynı görüşte olduğunu belirtti.

Geçer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yabancı bankaların dolar tahminleri şöyle: HSBC 35 TL, Goldman Sachs 38 TL, JP Morgan 40 TL. Bu tahminlerin hepsi bu yıl sonu için geçerli. Yani doların daha da yükseleceği kesin gibi. Vatandaş olarak tedbirli olmakta fayda var.” dedi.

Selçuk Geçer, konuya ilişkin olarak şu yazıyı kaleme aldı:

“Hayır hayır bu benim tahminim değil.
Avrupa'nın ve dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank’ın yıl sonu dolar tahmini...
Daha önce yıl sonu beklentileri 27 lira seviyesindeydi ama o rakama bugün itibarıyla ulaşılınca revize etmek zorunda kaldılar.”

Geçer, yıl sonu tahminlerinin 32 TL olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

Peki ama neden doları aşağıya değil de yukarıya revize ettiler?
Enflasyonun düşmeyeceğini artık sağır sultan bile duydu da ondan…
Türkiye’de enflasyon hem Deutsche Bank’a göre hem de diğer yabancı finans kuruluşlarına göre yükselmeye devam edecek. Dolayısıyla kurhedefleri de yukarı yönlü revize ediliyor.
Bu arada şunu da söylemeden geçmeyeyim bana göre tahminleri oldukça iyimser. Biliyoruz ki TÜİK enflasyonuyla bile dolar 40 liranın üzerine çoktan çıktı. Yükselmeye devam eden enflasyonla beraber muhtemelen dolar 45 liralara koşacak.”

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme