• Haberler
  • Ekonomi
  • Dövizde son durum ne? Yükseliş nereye kadar devam eder? İşte cevapları...

Dövizde son durum ne? Yükseliş nereye kadar devam eder? İşte cevapları...

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında döviz kurlarında dalgalanma devam ediyor. 28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun ardından döviz kurunda artış gözlendi.

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 15'e yükseltmesiyle birlikte dolar yeniden yükselişe geçti ve bugüne 26,06 seviyesinden başladı. Euro ise 28,26 seviyesinde işlem görüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'taki seçimlerin ardından göreve başlamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek'i atadığını duyurdu.

Bakanlık devir teslim töreninde konuşan Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmesi dışında başka bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi, arzu edilen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı öncelikli hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası, seçimlerin ardından 22 Haziran'da yaptığı ilk toplantıda politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 8,5'ten yüzde 15'e çıkardı. Ancak faiz kararının açıklanmasının ardından döviz kurlarında yükseliş trendi başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 5 Temmuz'da doğalgaz fiyatlarının sıfır olarak hesaplanması sonucu Haziran ayı enflasyonunu yüzde 38,21 olarak açıkladı.

Enflasyon verisinin açıklanmasının ardından AK Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne torba yasa teklifini sundu ve kurumlar vergisi yüzde 25 artırıldı.

Ayrıca, memur maaşları en düşük 22 bin TL'ye yükseltildi.

Asgari ücret de Temmuz ayında yapılacak ara zammın ardından 11 bin 402 liraya yükseltileceği kararı alındı.

Bakmadan Geçme