• Haberler
  • Güncel
  • Down sendromlu Kübra Öztürk'ün çalıştığı cafe hizmete açıldı

Down sendromlu Kübra Öztürk'ün çalıştığı cafe hizmete açıldı

Van'da Down sendromlu Kübra Öztürk'ün personel olarak çalıştığı 'Joy Cafe' hizmete açıldı.

Rıdvan Can 


Özel Van Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden Down sendromlu Kübra Öztürk söz konusu cafede çay servisi yapıyor. 
Joy Cafede çalışmaya başlayan Kübra Öztürk çalışkanlığı ile cafe müşterilerinin ve mesai arkadaşlarının takdirini toplarken, Kübra Öztürk'ün bu durum karşısındaki mutluluğu gözlerinden okunuyor. 


"TEBESSÜM ETMESİNİ BİLEN HERKESİ BURAYA BEKLİYORUZ"

İşletme sahibi Bülent Uslu, Down Sendromlu Kübra'nın işletmelerinde çalışmaya başlamasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Down sendromlu kardeşlerimizin, evlatlarımızın çalışacağı özel bir cafeyi açtık. Bu öyle bildiğiniz cafelerden olmadığını çocuk oyun parkından doğum günü kutlama odasına kadar düşünülmüş bir mekandır. Tebessüme ihtiyacı olan, tebessüm etmesini bilen herkesi cafemize bekliyoruz" dedi. 


"DOWN SENDROMLU GENCİMİZ BURADA ÇALIŞACAK"
Joy Cafe'de şimdilik 1 Down sendromlu kişinin çalıştığını ve ilerideki zamanlarda bu sayıyı artırmak istediklerini belirten Uslu, "Bu kardeşlerimiz gelen misafirlere çay ikram edecek, tost, kahve ikram edecek, kahvaltı servisi yapıp, kahve ikram edecekler. Burası olağanüstü bir yer. Çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için her şey düşünülmüş kapalı araç park alanımız var, kapalı alanı var. Van'ın en güzel mekanı Joy Cafede down sendromlu arkadaşlarımızı ya da onların ailelerini onların yanında olmayı arzu ediyoruz ve herkesi cafemize bekliyoruz. Bu anlatmayla olmaz ancak yaşamak lazım" şeklinde konuştu.


Öte yandan İskele Caddesi Van TSO'nun yanında bulunan Joy Cafe çocuk oyun parkı Van'a renk kattı. Parklı Cafe'yi Van'da açarak bir ilke imza atan Joy Cafe işletme sahibi Bülent Uslu, parklı cafenin yanı sıra tüm işletmelere örnek olacak bir mekan açtıklarını söyledi.


Özel Van Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden Down sendromlu Kübra Öztürk işyerinde çalışma imkanı sunan Bülent Uslu, gazetemize bazı açıklamalarda bulundu. 


Uslu, yaptığı açıklamada, konseptlerinin aileye yönelik olduğunu vurgulayarak, çocukların doğum günlerini kutlayabileceklerini anlattı. 


ÖZTÜRK: "KAZANDIĞIM PARA İLE ARABA ALACAĞIM"


Down sendromlu Kübra Öztürk ise mesai arkadaşları ile birlikte çalışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Kazandığım parayı biriktirip kendime araba alacağım. Öğrencisi olduğum Özel Van Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tüm arkadaşlarımı, öğretmenlerimi ve ailemi arabamla gezdireceğim" dedi.

Bakmadan Geçme