DSİSPOR LİDERİ DEVİRDİ!

Bölgesel Amatör Ligi 2. Grup'ta haftalardır kazanamayan DSİspor, Yeni Diyarbakırspor karşısında alınan farklı galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Rıdvan CAN

Bölgesel Amatör Lig’inde (BAL) mücadele eden DSİspor Cumartesi günü Van Atatürk Stadında ligin iddialı ve lider konumundaki takımlarından Yeni Diyarbakırspor’u konuk etti. Karşılaşmayı ev sahibi DSİspor 3-1 kazanarak hem kötü gidişata bir son verdi. Hem de 3 puanın sahibi olarak şampiyonluk yolunda kan tazeledi. DSİspor'lu futbolcular kötü hava koşullarına rağmen 90 dakika boyunca performanslarından ödül vermeyerek zor maçı kolay kazanarak galibiyete ulaştılar.  zorlu rakibi karşısında DSİspor’a galibiyeti getiren golleri sahanın yıldızlarından Harun Çorlu 5. ve 36. dakikalarda 77.dakikada ise, sahanın bir başka yıldızı Rıdvan Sezer'den geldi. rakip takımın golü ise, 90+2'de Murat’tan Ödemiş'ten geldi. ve zorlu müsabakayı ev sahibi DSİspor 3-1 kazandı.

İki takım arasında oynanan karşılaşmada iki rakibin yanı sıra sahadaki kar ve havanın soğuk olması da ayrı bir rakip gibiydi. Maçı olumsuz etkileyen zemini kayganlaştıran ve top hâkimiyetini güçleştiren zemindeki kar zaman zaman futbolcuların kaymasına neden olurken, şampiyonluğu hedefleyen iki takım futbolcuları da soğuk havaya aldırış etmeden var gücüyle mücadele ettiler. Ancak karşılaşmada daha iyi oynayan ve daha güzel bir takım oyunu kuran DSİspor Yeni Diyarbakırspor ağlarını tam 3 defa havalandırarak farklı bir galibiyete imza attılar. Kalesini mükemmel kurtarışlarla kuruyan başarılı kaleci ve aynı zamanda takımın kurtarıcısı Yakup Paydaş, 90+2’de yediği gole rağmen çok sayıda gol pozisyonunu da kurtarmayı başardı.

Güçlü rakibi karşısında karşılaşmaya hızlı ve atak başladı. DSİspor sol taraftan ceza alanı içine gönderilen top rakip savukmanın eline çarpması sonucu maçın hakemi teradütsüz penaltı noktasını gösterndi topun başına geçen  kaptan Harun Çorlu, kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu. skor 1-0

Bu golün ardından toparlanmakta zorluk çeken Yeni Diyarbakırspor savunma hattında yarattığı boşlukları iyi değerlendiren DSİspor,  sahanın yıldızı Harun Çorlu'nun nefis golüyle 36. dakikada skoru 2-0'a taşımasını bildi. Bu sonuçla DSİspor soyunma odasına önde giren taraf oldu.

Karla kaplı  sahanın azizliğine uğrayan ve ağırlaşan zeminde top hakimiyetini bir türlü sağlayamayan Yeni Diyarbakırspor Karşılaşmada skorbort 61'i gösterdiğinde ise sahada 10 kişi kaldı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında sahanın zemininde demoralize olan rakibi karşısında üst üste pozisyonlar bulan DSİspor, bu kez bir başka yıldızı Rıdvan Sözer'in 77.dakikada kaleci lie  karşı karşıya kaldığı pozisyonda  meşin yuvarlağı önünde düzgün bir vuruşla farkı 3'e çıkaran golü kaydetti: 3-0

Yeni Diyarbakırspor kötü oynadığı karşılaşmanın 90+2'de bulduğu tek golle sahadan 3-1 ayrılarak şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı.

Bakmadan Geçme