DÜNYA VANLILAR GÜNÜ GELİYOR

Van'ın ilk gazetesi, 80 yıllık sesi, kulağı, gözü Vansesi gazetesi Van'ın Kurtuluşu'nun 100. Yılı olan 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren her yıl 2 Nisan gününü Vanlıların dayanışması, kardeşliği Van'ın değerlerine sahip çıkılması düşüncesinin güç kazanarak ilelebet sürmesi amacıyla Dünya Vanlılar Günü olarak ilan etti.

Hacı Yılmaz

Van’ın kurtuluş günü 2 Nisan Van’ın kurtuluşunun 100. Yılı olan 2018’den itibaren her yıl aynı zamanda Dünya Vanlılar Günü olarak da kutlanacak.  Van Yemekleri 2 Nisan Buluşması’nda toplanan kalabalığa günle ilgili açıklama yapan Vansesi Gazetesi Yazı işleri Müdürü İkram Kali,  “Van’ın Kurtuluş Günü olan 2 Nisan’ı Van’ın kurtuluşunun 100. Yılı olan 2018’den itibaren her yıl aynı zamanda Dünya Vanlılar Günü olarak da kutlanacak. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nün insanlığı  barışı, kardeşliği, huzuru, kalkınmayı esas almaktadır. Bu gün markalaşma, tanıtım, farkındalık kazandıracağını, Vanlılar arasında dayanışmayı, yakınlaşma ve kaynaşmayı sağlayacak” dedi.  Kali,’nin 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü önerisi Van Yemekleri 2 Nisan Buluşması etkinliğine katılan Vanlılardan  alkışlarla   destek gördü.

 

 “2 Nisan Dünya Vanlılar Günü tüm Vanlıları kapsamaktadır”

2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nün özel bir anlam içereceğini kaydeden Kali, “  2 Nisan Dünya Vanlılar Günü öneri olarak Van’ın 80 yıllık  bağımsız,tarafsız sesi gözü kulağı olan Vansesi gazetemizin,  desteğiyle bu anlamlı gün tüm  Vanlılar ve Van dostlarına ait özel olacak. Önerimizi önce kentimizin dinamikleriyle, farklı kesimleriyle paylaşarak görüştük, düşüncelerini aldık.  Tamamı heyecan duyduklarını destekleyerek hayata geçirilmesi için katkı sunacaklarını ifade ettiler.  Bilindiği gibi her yıl 2 Nisan Van’ın kurtuluşunun kutlandığı tarihi bir gündür. Biz şimdi 2 Nisan gününe sempatik, herkesi kucaklayan ekonomik ve sosyal etki yaratacak, insanı, barışı, kardeşliği, çevreci anlayışı esas alan akılıcı bir misyon daha yüklüyoruz. Bu olgulardan hareketle 2 Nisan’ı Dünya Vanlılar Günü olarak ilan ediyoruz. Dünya Vanlılar Günü Vanlılar ve Van dostları için kucaklaşma, yakınlaşma, Van’ın kütür zenginliklerini tanıma tanıtma günü de olacak. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın heyecan duyan sahip çıkan tüm Vanlı ve Van dostlarını kapsayan niteliktedir. Temel amacı Vanlılık kimliği ve Van’a olan aidiyet duygularını güçlendirmektir, yaşatmaktır. Bu önerimizi ilk olarak sizlerle paylaşıyoruz.” dedi.

“2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nün esas esprisini Ayran aşı oluşturacak “

Van’ı seven Vanlıların kentlerine olan bağlılıklarını önemseyen sivil bir anlayıştan doğduğunu belirten İkram Kali,”  Van’ın Kurtuluş Günü olan 2 Nisan’ı Van’ın kurtuluşunun 100. Yılı olan 2 Nisan 2018’den itibaren her yıl aynı zamanda Dünya Vanlılar Günü olarak da kutlamaya başlayacağız.  2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nün 2 Nisan ruhuna, sürdürebilirliğine,  tören ve kutlamalara yeni bir güç katacak.   2 Nisan’da resmi kurumlar kuruluşlar, Van vakıf ve dernekleri kültürel, sosyal etkinlikler gerçekleştirebilir.  2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nün esas esprisini Van’ın adeta milli lezzeti olan Ayran aşı oluşturacak. Biz Vanlılar 2 Nisan Dünya Vanlılar Gününde evlerimizde yapacağımız Ayran aşını farkındalık yaratmak, kültürümüzü tanıtmak üzere en az iki komşumuza dağıtacağız. Vanlı iş adamları da iş yerlerinde personellerine çıkardıkları yemekte o gün mutlaka ayran aşı ikram edecekler.  Vanlıların, Van dostlarının 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü kutlaması ayran aşı ile sınırlı kalmayacak.  Vanlılar ve Van dostları bir araya gelerek yemek yiyip eğlenip gülecekler. Vanlılar o gün yakınları için Yasin okuyup dua edecekler,  kendi aralarında  kutlama mesajları yayınlayacaklar.  Özetlersek 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü kutlamaları her yerde  renkli güzel etkinliklerle kendini htirecek “ diye konuştu.

“Dünya Vanlılar Günü Kutlamaları Büyük İlgi Görecek”

 Medeniyetler beşiği tarih ve turizm kenti Van’ın tanınması, tanıtımı yeni bir çıkış yaratmasına ihtiyacı olduğunu kaydeden Vansesi Gazetesi Yazı işleri Müdürü İkram Kali, “ 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü inanıyorum ki çok büyük ilgi görecek.  Ulusal düzeyde ses getirecek ve karşılık bulacak. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü kapsamında spor yarışmaları, yemek yarışları, toplantılar, dinletiler, geziler, konserler, sergiler, geceler de düzenlenebilir.  İl dışındaki Vanlı hemşehrilerimiz ve Van dostları o gün Van’da buluşmak için bir araya gelebilir.  Bu gün nedeniyle Vanlı işletmeler müşterilerine özel indirim uygulayabilir, açılışlar, temel atma törenleri yapılabilir. Vansesi Gazetesi olarak 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nün yaygınlaşması ve hayat bulması için çabamızı sürdüreceğiz.  Bu salonda alkışlarıyla önerimize destek veren değerli hanımefendiler, beyefendilere, tüm Van sedalılarına teşekkür ediyoruz.  2 Nisan Kurtuluş Günü ve  Dünya Vanlılar Günü tüm Vanlılar ve Van dostlarına hayırlı ve kutlu olsun"

VANLILARDAN  ALIKIŞLARLA DESTEK

Van Yemekleri 2 Nisan Buluşması için Anadolu Kaburga evinde bir araya gelen Vanlılar Kali’nin dile getirdiği 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü önerisine alkış tutarak ve ıslık çalarak destek verdiler.  Bazı katılımcılar da sosyal medyada 2 Nisan Vanlılar Günü Kutlu olsun paylaşımları yaptılar.

 

gevaş halime hatun kümbeti ile ilgili görsel sonucu

van kalesi ile ilgili görsel sonucu

 

Bakmadan Geçme