Duyarsız vatandaşlar tepki topluyor

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehir Parkında bilinçsiz vatandaşlar tarafından yerlere atılan çekirdek kabukları, plastik pet şişeleri, kağıt ve çeşitli atıklar tepki topluyor. Şehir parkı görevlileri vatandaşlara seslenerek parkı kirletmemelerini istedi.

Kentin en işlek caddesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehir Parkı, özellikle yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yeşillikler arasında hoşça vakit geçirilen güzel bir dinlenme mekanı. Temizliğe dikkat etmeyerek kirletilen Şehir Parkının temiz tutulmasını isteyen, parkı sık, sık  ziyaret eden müdavimler ve park görevlileri, vatandaşlara seslenerek, çevreye duyarlı olmaları ve temiz tutmaları konusunda uyarılarda bulundular. 

Gazetemize konuşan görevliler parkı ziyaret edenleri kullandıkları yerleri temiz tutmaları yönünde uyararak "Burada hepimiz için bir yaşam alanı var. Lütfen çöplerinizi çöp kutularına atın, parkı kirletmeyin. Kimsenin parkı kirletmesine hakkı yok. Burada insanlar gelip güzel vakit geçiriyor. Biz elimizden geldiğince parkı temiz tutmaya çalışıyoruz ama ne yazık ki bilinçsiz vatandaşlar tarafından zaman, zaman park kirletiliyor. Yerlere çekirdek kabukları, plastik pet şişeler, poşetler atılıyor. Vatandaşlardan ricamız kamuya açık alanlar tüm insanların kullandığı alanlardır. Parkımızı kirletmesinler” dediler.

Bilinçsiz atık bırakma alışkanlığının, sadece doğanın değil, aynı zamanda insanların sağlığını da tehdit ettiğine dikkat çeken park çalışanları, atıkların doğaya verdiği zararlar hakkında bilgi verdi. Plastik atıkların doğada yıllarca kalabildiğini ve bu süre zarfında ekosisteme ciddi zararlar verdiğini belirten yetkililer, çöp ve atıkların uygun şekilde çöp kutularına atılmasını istediler.

Şehir Parkı’nın temiz kalması, sadece yönetimin değil, her bireyin sorumluluğunda. Tüm vatandaşların, bu güzel alanı ve tüm umuma açık alanları korumak ve kollamak için duyarlı davranmaları çevrelerine sahip çıkmaları gerekiyor. Unutulmamalıdır ki, temiz bir çevre, sağlıklı ve mutlu bir yaşamın temelidir. Parkın güzelliklerini korumak, sahip çıkmak tüm insanların sorumluluğundadır.

Yorumlar 3
KALİTE BU 30 Ağustos 2024 18:59

HELAL SÜT EMMİŞ, AİLE TERBİYESİ GÖRMÜŞ, KAFATASINDA BEYİN BULUNAN HİÇBİR İNSAN ÇEVRESİNİ BU HALDE BIRAKIR MI?

Şehrini، çevreni, doğanı kirletme 30 Ağustos 2024 17:25

Beyni, aklı, vicdanı olan hiçbir "İNSAN" ve "İNSAN EVLADI" çarşısını, caddesini, sokağını, kaldırımını, parkını, kamelyasını, spor alanlarını, gezinti alanlarını, piknik alanlarını, sahillerini, kıyılarını, semtini, mahallesini, çevresini, doğasını asla kirletmez. Her akıl sahibi izmaritini, sigara paketini, su petini, kağıtlarını, peçetesini, yediği şeylerin ambalajlarını, atıklarını ve her tür çöpünü sadece ÇÖP KUTULARI, ÇÖP KONTEYNERLERİ VE ÇÖP TOPLAMA ALANLARIna bırakır. Çöplerin yeri çarşılar, ağaçların altı, parklar, banklar, kamelyalar, sahiller, kıyılar, çim alanlar, çiçekli alanlar, oluklar, refüjler, dereler, kanallar, mahalle araları, açık alanlar, caddeler, sokaklar, kaldırımlar ve halkın ortak kullanım alanları değildir. Bilinçli, duyarlı ve saygılı olan herkese takdir ve teşekkürlerimizi iletiyoruz. Şehrimizi, çevremizi ve doğamızı düşüncesizce ve bilerek kirletenleri de nefretle kınıyoruz ve böylerine diyoruz ki: İNSAN OLUN, ŞEHRİNİZİ KİRLETMEYİN.

Cahillerin işi 30 Ağustos 2024 17:24

YETİŞKİNLER BUNU YAPMIYOR. MAALESEF GENÇ YAŞTAKİ İNSAN OLMA SÜRECİNİ TAMAMLAYAMAMIŞ SÖZÜMONA LİSE VE ÜNİVERSİTE ÇAĞINDA OLUP DA BUNU YAPAN " OKUMUŞ EŞEKLER" E ÇOK RASTLADIM. BİR DEFASINDA BİR PARKTA YAN TARAFIMIZDAKİ BİR BANKI BU ŞEKİLDE KİRLETİP TERK EDEN DÖRT BEŞ GENCİN ARDINDAN ALTMIŞLI YAŞLARDAKİ BİR ABİ BU TABİRİ KULLANMIŞTI. GERÇİ BİLİNÇLİ OLUP ÇEVRESİNİ ASLA KİRLETMEYENLERİ TAKDİR VE TEBRİK EDİYORUZ. AMA YAŞI VE CİNSİYETİ NE OLURSA OLSUN BÖYLE KİRLETENLERİ, ZARAR VERENLERİ, TAHRİP EDENLERİ DE AYIPLIYORUZ.

Bakmadan Geçme