• Haberler
  • Güncel
  • Edremit Belediyesi'nden öğrencilere geri dönüşüm semineri 

Edremit Belediyesi'nden öğrencilere geri dönüşüm semineri 

Edremit Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü  'Sıfır Atık Projesi' çerçevesinde Düşünür Koleji öğrencilerine eğitim semineri düzenledi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde doğayı korumanın önemi anlatıldı. 

Edremit Belediyesi, atık yönetimini daha sürdürülebilir hale getirmeyi, geri dönüşüm oranlarını artırmayı ve çevre bilincini yaymayı hedeflediği sıfır atık projesini sürdürüyor. Konu hakkında daha önce bir dizi kampanya ve çalışmaya imza atan Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü , çevre bilincinin küçük yaşlarda oluşturulması amacıyla okullarda eğitim seminerleri düzenlemeye başladı. 

Öğrencilerden seminere yoğun ilgi 

Düşünür Koleji’nde verilen seminere öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli Ümit Gültepe,  tarafından verilen eğitim seminerinde öğrencilere ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ve atık pillerin doğaya verdiği zararlar anlatılarak, doğaya zararlı atıkların ayrı ayrı toplanması ve geri dönüşüme gönderilmesiyle hem çevre kirliliğinin önlendiği hem de doğal kaynakların korunduğu anlatıldı. Seminerde, geri dönüşümün önemine dikkat çeken görsel sunumlar da yapıldı. 

Belediye personeli Gültepe: Doğayı korumanın önemini anlatıyoruz 

Başlatılan çalışma hakkında konuşan müdürlük çalışanı Gültepe, öğrencilere doğayı korumanın önemini anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Çalışmanın devam edeceğini aktaran Gültepe, “Eğitimlerde, doğayı koruma konusunda geri dönüşümün önemini anlatıyoruz. Bugün Düşünür Koleji’ne misafir olduk. Öğretmen ve öğrencilerimizin katkıları çok iyiydi. Doğayı korumanın neden önemli olduğunu, geri dönüşümün buradaki önemini anlatmaya çalışıyoruz. Toplumun tüm bireylerinden bu konuda hassas olmalarını bekliyoruz” sözlerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme