Edremit Belediyesi'nden Van Gölü çağrısı

Edremit Belediyesi, 26 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek Van Gölü Edremit Çevre Temizliği Şenliği etkinliğine Vanlıları davet etti.

Fahrettin Yiğit

Van’ın önemli turizm değerlerinden biri olan Van Gölü’nü sahip çıkmak için çalışmalarına devam eden Edremit Belediyesi, çevre temizliğine katılmak isteyen vatandaşlarla 26 Ağustos Cumartesi günü saat 16:00’da Lalapaşa Sahil Parkında buluşarak, Van Gölü sahillerinde çevre temizliği yapacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Çevre temizliği şenliğimize davetlisiniz. Hep beraber Van Gölü sahilini temizliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Etkinlik saat 18:00’da Edremit Kent Meydanında düzenlenecek konserle son bulacak.

Yorumlar 3
ÇEVRE VE TEMİZLİK MÜDÜRLÜKLERİ 25 Ağustos 2023 12:10

Edremit, Tuşba ve İpekyolunda personeller, vatandaşlar ve öğrencilerle kapsamlı temizlik seferberliği ve temizlik kampanyaları Van'a iyi gelecek 35 mahallede ve TOKİLERDE temizlik kampanyaları olmalı.

Kanal ve dere temizlikleri 25 Ağustos 2023 12:07

ŞAMRAN KANALI VE ÜÇ İLÇEDEKİ DERE, KANAL VE ARKLARIN BU YİRMİ GÜNLÜK SÜRE ZARFINDA, YAĞMURLAR BAŞLAMADAN KISMEN DEĞİL TAMAMEN VE BAŞTAN SONA TEMİZLENMESİNE ÇOK ACİL İHTİYAÇ VAR.

KURUMLARIMIZA AÇIK MEKTUP 25 Ağustos 2023 12:04

Van Gölü Sit Alanı ilan edildi. Van Gölü'nü Koruma Eylem Kararı alındı. Çok sayıda toplantı ve çalıştaylar yapıldı. GÖNÜL İSTER Kİ Van Gölü suları bu kadar çekilmişken kıyısında bulunan Van'a bağlı beş ilçe ile Bitlis'e bağlı üç ilçede aynı anda gölümüz onlarca noktada temizleniyor olsun. Acilen yüzey temizliği yapabilen en az on araç Van Gölü'nde temizliğe başlamış olsun. Kıyıdaki sekiz ilçede 200 adet uzun bomlu vinç ve 800 kamyon ile dip çamuru ve kirlilik temizliği için kapsamlı bir seferberlik eş zamanlı olarak başlatılmış olsun. DSİ ve belediyeler göle dökülen bütün dere, kanal ve arklarda temizlik çalışması yapsın. Belediyeler her hafta, hergün sahil, kıyı ve açık alanları özenle temizlesin. Van Gölüne bir kova dolusu atık su ve bir kova dolusu katı atık bile dökülmesin. Bütün fiziki, teknik ve yasal tedbirler alınarak sahada devreye sokulsun. Sekiz ilçede katı atık bertaraf tesisleri olsun. Sekiz ilçede atık su arıtma tesisleri olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hanımefendi eşlerinin teşvik, destek ve himayeleri varken merkezi idareden, tüm kurumlardan ve mahalli idarelerden destek, imkan ve kaynak alınarak tüm bu çalışmalar yapılıyor olsun.

Bakmadan Geçme