Edremit Belediyesi'nden eğitime destek

Edremit Belediyesi, çevre duvarı bulunmayan şehirlerarası Van Gevaş yolu üzerinde bulunan Doğanlar İlkokulu'na çevre koruma duvarı inşa ederek, öğrencilerin olası kazalardan korunmalarını sağladı.

Vansesi Haber Merkezi

Geçtiğimiz yıllarda inşa edilen ancak çevre koruma duvarı yaptırılmayan Edremit Doğanlar İlkokulu öğrencilerinin yaşadığı sorunu Edremit Belediyesi çözüme kavuşturdu. Şehirlerarası anayola sıfır noktada bulunan ve öğrencilerin zaman zaman toplarının yola kaçması nedeniyle kazaların meydana gelmesinden şikayetçi olan mahalle sakinleri ve okul yönetimi sorunu Edremit Belediyesi’ne ileterek, yardım talebinde bulundu. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın talimatlarıyla Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek, okul çevresinde fizibilite çalışmasının ardından ihata duvarı yapımını tamamladı. İlçedeki tüm okulların her türlü sıkıntısına önem vererek çözen Edremit Belediyesi, eğitim yuvalarına çevre duvarı yapımının yanı sıra temizlik malzemesi, inşaat malzemesi, çevre düzenlemesi, çeşitli tadilat ve tamirat işleri gibi her konuda eğitime destekler sağlıyor.

“Çocukların eğitimlerini güven içerisinde tamamlamaları son derece önemli”

Belediyenin imkanları dahilinde sorunları çözmeye çalıştığını vurgulayan Başkan Say, “İlçemizdeki tüm okulların ihtiyaçlarının karşılanması için Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bir bütçe ayırdık. Bunun haricinde de belediye olarak yine kendi imkanlarımızla özellikle aciliyet ve önem arz eden konulara el atmaya çalışıyoruz. Çünkü biz belediye olarak eğitime önem veren ve insan odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çocuklar hepimizindir. Çocukların başlarına en küçük bir zararın gelmesine kesinlikle müsaade etmeyiz. Onların güven içerisinde olmaları, eğitimlerini korku içerisinde değil, tüm tehlikelerden uzak bir şekilde tamamlamaları son derece önemlidir. İlçe sınırlarımız içerisinde bulunan okulun böylesi bir sorunu çözmemiz için bize ulaştıran okul yönetimi, mahalle sakinleri ve belediye ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Yaklaşık 6 yıldır devam eden sorundan dertli olan mahalle sakinleri ve okul yöneticileri Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’a teşekkür ederek, büyük bir sorunu çözdüklerini belirtti. Anayoldan geçen araçlar nedeniyle acaba çocuklarından birinin başına bir şey gelir mi korkusu ve endişesi duyurduklarını ifade eden mahalleli, Başkan Say’ın eğitime ve insan hayatına önem vererek sorunu çözdüğünü belirttiler. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri nezdinde Başkan Say’a teşekkür eden mahalle sakinleri ve okul yönetimi çocuklarının artık güven içinde olduklarını dile getirdiler.

 

Bakmadan Geçme