• Haberler
  • Güncel
  • Edremit Belediyesi’nin Sağlık Seminerleri Devam Ediyor

Edremit Belediyesi’nin Sağlık Seminerleri Devam Ediyor

Edremit Belediyesi tarafından kentte yaşayan kadınlara dönük başlatılan ‘Kadın Sağlık Seminerleri‘ sürüyor.

Edremit Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik üreme sağlığı, rahim ve meme kanseri hastalıkları konularında seminer verildi. Edremit Belediyesi bünyesinde açılan kilim atölyesinde verilen seminerde, kadınlara bilgiler verildi. Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı’nda görevli Sağlık Eğitmeni Çiğdem Altunoğlu’nun verdiği seminere kadınların ilgisi büyüktü. Seminer öncesi Edremit Belediyesi Eş Başkan Vekili Çelik, kursiyerlere ve kurs eğitmenlerine ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü‘ dolayısıyla mor kurdele taktı. Kısa bir açıklama yapan Çelik, bu kurdeleleri şiddetsiz bir dünya için ve farkındalık oluşturmak için taktıklarını söyledi. Çelik; “Bu kurdeleler kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için farkındalık oluşturmak ve şiddetsiz bir dünya için takıyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki dünyada şiddet son bulur. Sadece kadınlar için değil tüm canlılar için” dedi.
Edremit Belediyesi Kadın Politikaları Müdürü Sabriye Kanat da, seminer öncesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Daha sonra Sağlık Eğitmeni Altunoğlu’nun, hamilelik öncesi ve sonrası oluşabilecek hastalıklar, meme kanseri erken teşhis yöntemleri, rahim kanserine sebep olan durumlar gibi konularda kadınlara bilgiler vererek korunma ve erken teşhis konusunda bilgilendirme yaptı.

Bakmadan Geçme