Edremit'in yolları parıldıyor

Edremit Belediyesi, ilçe genelinde yürütülen yol yıkama ve kirlilikten arındırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Belediye yetkilileri, gerçekleştirilen çalışmaların ilçe temizliği sağlık ve yaşam kalitesi açısından son derece önemli olduğu vurgulanıyor.

Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde ana cadde ve meydanlar başta olmak üzere tüm yollarda aralıksız çalışmalar yürütüyor. Ekipler, yoğun olarak trafik ve yayaların kullandığı bölgelere öncelik vererek, detaylı şekilde yol yıkama ve kirlilikten arındırma işlemlerini gerçekleştiriyor.

Çalışmalar kapsamında, öncelikle yollar süpürülerek temizlendikten sonra yüksek basınçlı su püskürtme araçları kullanılarak, tüm yol yüzeyleri detaylı bir şekilde yıkanıyor. Bu sayede, yol üzerindeki toz, toprak, atık malzemeler ve diğer kirlilik yaratacak unsurlar etkili şekilde temizleniyor.

Edremit Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, yol yıkama ve kirlilikten arındırma çalışmalarının ilçenin görünümüne ve yaşam kalitesine olumlu katkı sağladığını belirterek, "İlçemiz tarihi ve kültürel dokusu, modern ve temiz görünüme kavuşması için ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor. İnsanlarımızın sağlıklı ve temiz ortamlarda yaşamlarını idame ettirmesi için temizlik hizmetlerimizi kesintisiz olarak sürdürüyoruz" dediler.

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, çalışmaların özellikle mevsim geçişlerinde ve yoğun hava kirliliğinin görüldüğü dönemlerde yoğunlaştığını ifade ederek, "Oluşan toz, toprak birikintileri, yaz aylarındaki yoğun trafik ve insan hareketliliği nedeniyle kirlilik artıyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle Edremit’te yaşanan insan sirkülasyonuyla piknik alanları, ilçe merkezindeki halk meydanı insanların dinlenmesi ve serinlemesi amacıyla ziyaretçi akınına uğruyor. Yoğunluk yaşanan bu umuma açık yerlerde kirlenmeler yaşanmaktadır. Bizlerde belediye olarak halk sağlığını birinci derecede önemsediğimizden ihtiyaçlara anında cevap verebilmek için, ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasıyla çalışıyor" diye konuştular.

Edremit'te yaşayan vatandaşlar da, belediyenin yol yıkama ve temizlik çalışmalarından oldukça memnun. Bazı vatandaşlar, "İlçemiz daha temiz ve bakımlı bir görünüme kavuştu. Özellikle caddelerdeki temizlik ilçemizde fark yaratıyor. Belediyemize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Edremit Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve kaliteli yaşam sürmesi için çalışmalarına devam edecek. Temizlik hizmetlerinin en üst düzeyde sağlanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığı vurgulandı. 

Bakmadan Geçme