Edremit Muhtarlarından Çağrı

Edremit Muhtarlar Derneği basın açıklaması yaparak akan gözyaşlarının durmasını istedi.

İlhan Siyahtaş

Basın toplantısında konuşan Edremit Muhtarlar Derneği Başkanı Çetin Bilir, “ Malumunuz ülkemizdeki huzur ortamının bozulması ve kardeşlik kavramının kaybolması, hiç kimseye ve hiçbir topluma fayda sağlamayacaktır ”dedi.

Bilir, “ Her gün kanayan yaralara yenileri eklenirken anne ve babaların gözünden sakındıkları ve bir ömür veren el bebek, gül bebek büyüttükleri evlatlarının bir kör kurşuna kurban gitmesine gönlümüz asla razı olmayacaktır. Biz Edremit ilçe muhtarları olarak, akan kardeşkanının durması için silahların bir an önce susmasını istiyoruz. Hiçbir ülke vatandaşımızın, etnik kökeni ne olursa olsun kılına zarar gelmesine gönlümüz asla razı olmayacaktır. Bizler hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Bu geminin zarar görmesi hepimizin zarar görmesidir. Bundan dolayı ülkemizde ve ilimizde süre gelen kargaşanın bir an önce sükunete ermesini canı gönülden talep ediyoruz” dedi.

Hendek kazılması nedeniyle gözaltına alınarak tutuklanan Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürü ve Garaj Amirinin serbest bırakılmasını isteyen  Edremit Muhtarlar Derneği Başkanı Çetin Bilir, “ Bu doğrultuda ilimizde cereyan eden olaylarda bir an önce dindirilmesini istiyor ve bu olaylara müteakiben Edremit muhtarları olarak 7-24 saat halkın hizmetinde olduğu gibi, bu hizmetlerin mesai saatleri ve zaman menfuru gözetmeksizin başvurduğumuz ve halka hizmet şiarı ile hareket eden. Edremit Belediyesi fen işleri müdürü ve yerel yönetimler yasasına göre de belediyemizce muhtarlar müdürü olarak da görev yapan Uğur Cihan ve Garaj Amirimiz İsmail Kötükoğlu’nun serbest bırakılmasını arz ve talep ediyoruz. Halkın hizmetinde olan tüm kurumların halk tarafından gelen taleplere cevap verme zorunluluğu vardır. Kurumların gelen taleplere iyi niyetle yaklaşması bir zorunluluktur. Fakat karşı tarafın niyetinden haberdar değilseniz, bu arkadaşlarımızın da iyi niyetlerinin suiistimal edildiği kanaatindeyiz. Bu tür olayların bir daha olmamasını da temenni ediyoruz. Barış, huzur ve kardeşlik ortamının yeniden sağlanması için ellerinde tetikten çekilerek, bir annenin bir daha bağrı yanmadan bir an önce, silahların susması çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu. 

Edremit’te yapılan basılan açıklamasına Edremit ve mahalle muhtarları katıldı.

Bakmadan Geçme