EDREMİT SAHİL PARKI DÖKÜLÜYOR

Van'ın dinlenme, sayifiye ilçesi Edremit'te sahilde yer alan park bakımsızlıktan dökülüyor. Parkın ilgisiz ve bakımsız görünümüne tepki gösteren vatandaşlar Edremit Belediyesi yetkililerini göreve davet ettiler.

Burhan Ergin

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan karantina nedeniyle günlerdir evlerinde kalan vatandaşlar kısıtlamaların kaldırıldığı havaların ısındığı günlerde nefes almak ve stres atmak amacıyla Van Gölü sahilleri ile yeşil alanlara, parklara akın etmeye başladı.

Edremit’te eski Yüksek İhtisas Hastanesi arsası karşısında, Gençlik Spor Merkezi yanında yer alan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan sahil parkta dinlenmek isteyen vatandaşlar parkın bakımsız, ilgisiz halini üzüntüyle karşıladıklarını belirttiler. Vatandaşlar belediye yetkililerini göreve davet etiller.

“Parkın bakımsız, ilgisiz görüntüsü Edremit Belediyesi’ne yakışmıyor”

 Edremit’in özelliği olduğunu belirten vatandaşlar “Edremit Van’ın soluklanma, doğayla buluşma,  Van Gölü ile kucaklaşma beldesidir.  Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kısıtlamanın kaldırıldığı günlerde bütün Vanlılar gibi bizde nefes almak için ailece buraya geliyoruz. Bugün gördüğümüz manzara karşısında üzüldük. Yaklaşık 300 metre uzunluğundaki parkta kamelyalar ve kırık olan oturma yerleri onarılmamış. Çöp kovaları aynı şekilde kırılmış dökülmüş.  Parkta bulunan ağaçların baharın gelmesiyle birlikte budanması gerekirken budanmamış. Ayrık otlarına el sürülmemiş. Boyanması, onarılması gereken yerler terk edilmiş gibi duruyor. Parkın bakımsız, ilgisiz görüntüsü Edremit Belediyesi’ne yakışmıyor. Normalleşme süreciyle birlikte Edremit başta olmak üzere Van Gölü sahillerine, yeşil alanlara, sahillere, sosyal alanlara yoğun insan akını olacak. Belediye yetkililerinin parkta bakım, onarım ve temizlik çalışması yapmasını istiyoruz” dediler.

“Beton yığını sözde heykelin kaldırılmasını”

Sahil parkında dinlenen bazı vatandaşlar da belediye yetkililerine çağrıda bulunarak parkın karşısında Van Gölü’ne dökülen atık su gider menfezinin üstünde dikilen ancak hiçbir anlam ifade etmeyen çirkinlik abidesi beton yığını sözde heykelin kaldırılarak parka sahip çıkılarak görüntünün kaldırılmasını istediler.

Edremit sahil parkı

Van Edremit yolu 17. km noktasında,  Kocaeli Parkı ve Su Sporları Merkezi arasında yer alan Van Gölü sahil bandı büfelerin işgalinden,  çirkin görüntü ve düzensizlikten kurtarılmıştı.  TCK 11. Bölge Müdürlüğü 2013 yılında hazırladığı projeyle sorumluluk sahasında olan alanı dinlenme ve spor alanına dönüştürmüştü.  Edremit sahilinde vatandaşların dinlenmeleri,  spor yapabilmeleri için nezih bir park ve yürüyüş yolu yaptıklarını yetkliler “Sahil şerdin de yaptığımız park ve spor alanına 12 çardak, 112 adet oturma blokları, anfi oturma alanı,  kaldırım,  bin 100 mt uzunluğunda çift taraflı yürüyüş ve bisiklet yolu,  çocuk oyun alanı, spor alanı,  orta refüj düzenlemesi,  modern ışıklandırma, yol bağlantıları, kaldırım, parke,  bordür ve tretuvar yer aldı.  Oluşturulan park ve spor güzergâhına 6 bin 700 ağaç dikimi gerçekleştirildi. Orta refüjlerde bulunan ağaç ve çiçeklerin sulanmasını artık arozöz yapmayacak.  Hazırladığımız proje ile sondaj suyundan yararlanılarak orta refüjler 12 saate bir otomatik olarak sulanacak. Yol yapımı hariç park ve spor alanı için yaklaşık 2 milyon lira harcandı” açıklamasında bulunmuştu.

 Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü kısmi kabul sonrası parkı 2014 yılında Edremit Belediyesi’ne devretmişti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme