Edremit'te halk-belediye birlikte caddeleri temizledi

Edremit'te belediyenin çağrısıyla başlayan 'Temizlik Seferberliği' kampanyası kapsamında Prestij Caddesi'ndeki esnaflarla birlikte temizlik etkinliği yapıldı. 

Edremit Belediyesi ilçedeki temizlik çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Belediye, ilçe kıyısı başta olmak üzere yoğun bir ziyaretçinin ağırlandığı ilçede, temizlik çalışmalarını vardiyalar şeklinde gerçekleştiriyor. Temizlik çalışmalarına halkı da dahil eden belediye, sık sık temizlik kampanyası düzenliyor. Belediye, son olarak ilçe esnafıyla temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Prestij Caddesi esnafı ile ortak yapılan etkinlik kapsamında cadde süpürülerek yıkandı. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe esnafın ilgisi yüksek oldu. 

“ İlçenin temiz kalması için büyük emekler veriyoruz” 

Etkinlik hakkında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Zana Karakaya, ilçenin temiz kalması için büyük emekler verdiklerini kaydetti. Karakaya, “ Bildiğiniz üzere ilçemiz il dışından binlerce turisti ağırlıyor. Bu nedenle ilçemizin nüfusu zaman zaman iki üç katına çıkıyor. Ziyaretçilerin uğrak yerlerinden olan sahillerimiz başta olmak üzere ilçe genelinde temizlik çalışmalarımızı vardiyalar şeklinde sürdürüyoruz. İlçemizin temiz kalması için emekçilerimiz gerçekten de büyük emekler veriyor. Ancak bildiğiniz üzere sadece temizlemek yetmiyor. Yurttaşlarımızın da kirletmeyerek bizlere yardımcı olacağına inanıyoruz. Bu nedenle geçmiş haftalarda sık sık kampanyalar düzenledik. Bugün de esnafımızla el ele vererek caddelerimizi temizliyoruz. Daha yaşanılabilir bir Edremit için çabalarımız sürecek” dedi. 

Yorumlar 2
Ah Van vah VAN 15 Ağustos 2024 21:45

EGE, AKDENİZ VE KARADENİZ'İN İL VE İLÇELERİNE BİNLERCE DEĞİL MİLYONLARCA YERLİ VE YABANCI TURİST GİDİYOR. ŞEHİRLERİN NÜFUSU İKİYE ÜÇE KATLANIYOR. AMA ORALAR TERTEMİZ, YEMYEŞİL,PIRIL PIRIL VE ÇİÇEK GİBİ. ORALAR O KADAR GÜZEL VE ALIMLI Kİ, ORALAR O KADAR DÜZENLİ VE BAKIMLI Kİ, ORALARDA HER YIL NİCE HİZMET VE PROJE HAYATA GEÇİYOR, ORALAR O KADAR HIZLI DEĞİŞİP GÜZELLEŞİYOR Kİ, ORALAR İNSANI O KADAR MEST EDİYOR Kİ İNSAN GİDİNCE DÖNMEK İSTEMİYOR. BURAYA YANİ VAN'A VE İLÇELERİNE DÖNÜNCE DE İNSAN KAHROLUYOR, İNSANLIĞINDAN UTANIYOR,SAHİPSİZLİK VE HİZMETSİZLİĞE İÇİNDEN İSYAN EDİYOR. BİLLAHİ YAZIK. DÜN DE BÖYLEYDİ, BUGÜN DE BÖYLE. EMİNİM YARINLARDA DA BÖYLE OLACAK. ÇÜNKÜ BURALARDA HAYAL ETMEK, GAYRET ETMEK, HİZMET YAPMAK, ESER ÜRETMEK,HALKI MEMNUN ETMEK, ŞEHRİ İHYA ETMEK, YÜREKLERDE YER EDİNMEK DİYE BİR DERT OLMADI VE KORKARIM OLMAYACAK.

Yahu şu şehre bir bakın artık 15 Ağustos 2024 21:37

ANA ARTERLERİ GEZİN VE GÖRÜN. CADDELERİN HEPSİNİ GEZİN VE GÖRÜN. SOKAKLARI VE TÜM ARA SOKAKLARI GEZİN VE GÖRÜN. KALDIRIMLARI, AĞAÇ ÇANAKLARINI, KANALLARI, OLUKLARI,REFÜJLERİ TEK TEK DOLAŞIP GÖRÜN. ÜÇ MERKEZ İLÇENİN HER YERİNİ, SEMTLERİNİ,MAHALLELERİNİ, MAHALLE ARALARINI, YOL KENARLARINI, PARKLARINI, SAHİLLERİNİ, KIYILARINI, ÖREN YERLERİNİ, MESİRE ALANLARINI, PİKNİK YERLERİNİ GEZİN, DOLAŞIN VE GÖZLERİNİZLE BİZZAT GÖRÜN. BU ÜLKEDE BU KADAR TOZLU,BU KADAR İZMARİTLİ, BU KADAR ÇÖPLÜ,BU KADAR KİRLİ BİR TEK İL DAHA GÖREMEZSİNİZ. VAN HAKİKATEN ÇOK KİRLİ, ÇOK GRİ, ÇOK BUNALTICI. İNSANLARIN ÇOĞU BİLİNÇLİ VE SORUMLU DAVRANMIYOR. BELEDİYELER VE KURUMLAR İSE TEMİZLİK, BAKIM,YENİLEME, YEŞİLLENDİRME, SULAMA,İYİLEŞTİRME VE GÜZELLEŞTİRME BAKIMINDAN YAPMASI GEREKENİN ONDA BİRİNİ YAPIYOR. VAN'DA HİÇBİR ZAMAN BU KURUMSAL KÜLTÜR,VİZYON, İLGİ VE ANLAYIŞ OLUŞMADI.YILLAR YILIDIR VURDUMDUYMAZ, İLGİSİZ,YETERSİZ BİR ÇALIŞMA ANLAYIŞI VAR BU ŞEHİRDE. BELEDİYELER VE KURUMLAR HALKI MEMNUN EDECEK,ŞEHRİ İHYA EDECEK HİZMETLER YAPMAYACAKSA NİYE VARLAR? AMA VAN HEP BÖYLE RAHATLIĞA ALIŞMIŞ. O NEDENLE VAN HER ZAMAN ÇOK KİRLİ. HER YIL BİR ÖNCEKİ YILI ARATIYOR. İLERLEME YOK, YOK, YOK.

Bakmadan Geçme