Edremit'te kadınlar için kitap kampanyası 

Edremit Belediyesi, yakın zamanda açacağı Kadın Yaşam Merkezi için kitap kampanyası başlattı. Toplanacak kitaplar, yaşam merkezindeki kütüphaneye bırakılarak kadınların hizmetine sunulacak.  

Kadına yönelik çalışmalarını arttıran Edremit Belediyesi ilçeye bağlı Süphan Mahallesi’nde kadın yaşam merkezi açıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açılacak merkezin hazırlık çalışmalarında sona gelindi. Kadınlara dönük kurs ve atölyelerin planlandığı merkezde, kültürel ve sosyal etkinlikler de yapılacak. El sanatları, dikiş- nakış, kilim atölyesi ve oyuncak odası gibi kursların verileceği merkezde resim, halk oyunları ve müzik gibi kültürel eğitimler de olacak. Merkezde ayrıca şiddetle mücadele konusunda eğitimler ve ekonomi biriminde kadın üretim ve istihdamına dönük çalışmalar yer alacak.

Kampanyada toplanacak kitaplar, kadınları hizmetine sunulacak 

Açılacak merkezde bir de kütüphane yer alıyor. Belediye tarafından kurulacak kütüphanede kullanılmak üzere kitap kampanyası başlatıldı. ’Bir kitap da sen getir’ başlığıyla düzenlenen kampanyada, okunmayan kitapların kitap temin etmekte zorlanan kadınlarla buluşturulması çağrısı yapıldı. Kitapların bırakılacağı yer için ise  yine Süphan Mahallesi’nde yer alan belediyeye bağlı Sürekli Eğitim Merkezi (ESEM) belirlendi.  Belediye, kampanya kapsamında toplanacak kitaplar, bu kütüphanede kadınların hizmetine sunulacak.

“ Kadınların daha güçlü ve görünür olması elimizden geleni yapıyoruz” 

Belediyenin kadına dönük çalışmalarını anlatan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sinem Koca, kütüphane için başlatılan kampanyaya değindi. Koca, “Göreve geldiğimiz günden beri kurum olarak kadınlar daha eşit şartlarda bir yaşam sunmak adına aralıksız çalışmalarımız devam ediyor. Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek, kadınları toplumsal yaşamda daha güçlü ve görünür kılmak adına elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Bu amaçla, son olarak kadın yaşam merkezi kurmak için çalışmalara başladı. Hazırlıklarına başladığımız merkezi, birkaç güne hizmete sunacağız. Burada birçok kurs, etkinlik ve atölye olacak. En önemlisi burada bir de kütüphane kuruyoruz. Kitap temini konusunda zorlanan veya istediği kitapları bulamayan kadınlar bu kütüphanede faydalanacak. Edremitlilerin de bu kampanyaya duyarlı olmasını bekliyoruz. “ sözlerini kullandı. 

Bakmadan Geçme