Edremit'te okul bahçeleri temizleniyor 

Edremit Belediyesi, yeni eğitim öğretim sezonu öncesi ilçede bulunan okulların bahçelerini köpüklü ve tazyikli suyla yıkıyor. 

Edremit Belediyesi, ilçedeki okul bahçelerinde temizlik çalışması başlattı. Yeni eğitim-öğretim sezonunun açılmasına sayılı günler kala başlatılan çalışmalar kapsamında okulların bahçeleri bir, bir temizlenmeye başlandı. Ders zilinin çalması eğitim, öğretimin başlayacak olmasıyla okula gidecek öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda eğitim görmesi adına okul bahçelerini köpüklü ve tazyikli suyla yıkayan Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmayı ilçe geneline yayarak sürdürecek. 

Karakaya: Eğitimin daha hijyenik ortamda yapılmasına özen gösteriyoruz 

Çalışma hakkında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Zana Karakaya, temizlik konusuna özen gösterdiklerini söyledi. Karakaya,  “ İlçe genelinde devam eden temizlik çalışmalarımızın yanı sıra okul bahçelerinde de temizlik çalışması başlattık. Öğrencilerimizin daha hijyenik ortamda eğitim ve öğretim görmesi için başlattığımız çalışmayı, kırsal mahalleler dahil olmak üzere ilçenin geneline yayacağız. Çocukların nasıl bir ortamda eğitim gördükleri önemli. Bu nedenle okul bahçelerinin hijyenik olmasına özen gösteriyoruz. Sadece okullarda da değil, göreve geldiğimiz günden bu yana daha yaşanabilir bir Edremit için başlattığımız temizlik seferberliğini aynı titizlik ve özveriyle sürdüreceğiz. “ diye konuştu. 

Yorumlar 1
TÜM BELEDİYELERE ÇAĞRI 27 Ağustos 2024 12:14

Van'daki irili ufaklı yüzden fazla park ve yeşil alanında hemen detaylı kontroller yapılsın. Sulamalar yapılsın. Sulama sistemleri, WC ve lavaboları, muslukları, çeşmeleri, mescitleri, çocuk oyun grupları, spor alanları, spor aletleri, bankları, kamelyaları, çöp kovaları, yürüyüş alanları, barbeküleri profesyonel ekiplerle kontrol edilip TÜM EKSİK VE İHTİYAÇLAR HEMEN GİDERİLSİN. EN ÖNEMLİSİ 365 GÜN ÖZENLİ TEMİZLİK OLSUN. Bu yaz ve sonbahar aylarında düzenli ve yeterli sulamalar olsun. Edremit,Tuşba ve İpekyolu'nda 65 YENİ PARK VE YEŞİL ALAN YAPILSIN. Edremit Millet Bahçesi, Akköprü ve İpekyolu Millet Bahçesindeki eksikler de giderilsin. Sosyal donatıları ve tesisleri eksiksiz bitirilip hizmete sokulsun. Tuşba'daki 700 dönümlük TUŞBA 2.Milllet Bahçesi de yapılıp bitirilerek hizmete sokulsun. Van Gölü dip çamuru hızla temizlensin. Yeni yüzme alanları oluşturulsun. Van halkı için yeni piknik ve mesire alanları oluşturulsun. Şehrin her yerinde temizlik olsun. VBB, EDREMİT, TUŞBA VE İPEKYOLU BELEDİYELERİNE DUYURULUR.

Bakmadan Geçme