EDREMİT'TE ÜST GEÇİT KALDIRILDI

Edremit ilçe merkezinde görüntü kirliliği oluşturan ve vatandaşlar tarafından kullanılmayan demir üst geçit Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin girişimleriyle kaldırıldı.

Burhan Ergin

2015 yılında Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünce İpekyolu üzerinde yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılan üst geçitlerin bir kısmı kullanım dışı kalırken, Edremit ilçe merkezinin doğal görüntüsünü bozan ve kullanılmayan çelik üst geçit söküldü. Kaldırılan üst geçit İpekyolu üzerinde havaalanı kavşağı yanında bulunan Bahçeşehir Koleji ile Edremit Sosyal Yardımlaşma Vakfı arasına kuruldu.

Edremit ilçesinde kötü görüntü oluşturan üst geçit, iş makinelerinin marifetiyle birkaç saat içerisinde yıkıldı. Edremit İlçe Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin karayolunda gerekli güvenlik tedbirlerini almasının ardından yıkıma geçildi. Önce demir üst geçidin ayaklarını kırıcı iş makinesiyle kesen görevliler, daha sonra söz konusu üst geçidi kaldırmaya başladı. Yıkım çalışmalarının sona ermesinin ardından karayolu yeniden trafiğe açıldı.

Kaldırılan üst geçidin yerine trafik güvenliğini sağlamak için belediye ekipleri tarafından sinyalizasyon (trafik) ışıkları bırakıldı.

“ÜST GEÇİDİN KALDIRILMASI DOĞRU BİR KARAR”

Edremit’in doğal görüntüsünü bozan üst geçidin kaldırılmasını sevinçle karşıladıklarını anlatan vatandaşlar, “İlçemizde kötü görüntü oluşturan üst geçidin yıktırılması doğru bir karardır. İnsanlarımız tarafından pek kullanılmıyordu. Bir yere üst geçit yapılırken, öncelikle ilin görüntüsüne güzellik katmalı ve halkın dikkatini çekmelidir. Ancak Edremit ilçe merkezinde bulunan üst geçit turizm beldesi olan ilçemizde şakil görüntüsüyle iticiydi. Edremit Belediyesi’ne bu duruma son vermesinden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

 

Bakmadan Geçme