Eğitim öğretimde Van'ın yeri değişecek mi?

Geleceğin nitelikli, bilgili, yarışan, idealist ve sosyal nesillerini yetiştirmekle yükümlü kurumun sorumluluğunu alan, her yıl değişen mevcut eğitim öğretim sisteminde yapacak çok da birşeyi olmayan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke'ye kolaylıklar diliyoruz.

4 yıl boyunca Van İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Kıyasettin Kırekin’in Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği’ne atanmasının ardından bu göreve Antalya Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke atandı.  Kırekin’in döneminde kentimiz akademik başarı sıralamasında 4 yılda 2 basamak yükselerek 75.  sırada yer aldı.   Kırekin’in başarılı veya başarısız olduğunu eğitim öğretim tarihi yazacak.

 

Van’ın eğitim öğretimi öğretmenlik, idarecilik, şube müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı ve bir yıl boyunca Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Hasan Tevke’ye emanet edildi.

 

Muratpaşa ilçesi ile Van arasında her açıdan farklılıklar var.

 

Örneğin 2017-2018 yılı eğitim öğretim yılında Muratpaşa’da 391 okulda 4 bin 209 öğretmen ile 90 bin 435 öğrenci eğitim öğretim görürken, Van’da bin 420  okulda   15 bin 097 öğretmen ile 312 bin 077 öğrenci eğitim öğretim görüyor.

 

Van kolay bir kent değil.

 

Eğitim öğretime önem verdiğini her fırsatta dile getiren,  mazeret kabul etmeyen, Tevke, Vanlılara eğitim öğretim alanında bazı taahhütlerde bulunan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ile çalışacak.

 

Van Valiliği görevine atandıktan sonra eğitim öğretim camiasıyla değerlendirme toplantısı yapan Vali Murat Zorluoğlu, Van’ın eğitim öğretim durumuyla ilgili duyduğu rahatsızlığı  açık bir şekilde dile getirdi.  Zorluoğlu toplantıda,  "Önümüze yeni hedefler koymalıyız. Pek çok kriterde, il olarak Türkiye ortalamasının altındayız. Öğretmen, derslik, okullaşma oranı ve okul öncesi eğitimdeki durum gibi konularda mutlaka hedef belirleyip, çalışmalarımızı gelecekte ölçülebilir hale getirmeliyiz”dedi.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme