• Haberler
  • Ekonomi
  • Ehliyeti olanlar dikkat: Az bir süre kaldı! Yapmayanlar ceza ödeyecek

Ehliyeti olanlar dikkat: Az bir süre kaldı! Yapmayanlar ceza ödeyecek

Ehliyet sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı, ehliyet yenileme süresi ile ilgili önemli bir açıklama yaptı

Ehliyeti olanlar dikkat: Az bir süre kaldı! Yapmayanlar ceza ödeyecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan ehliyetlerin yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlenmişti. Ancak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, koronavirüs salgını sebebiyle nüfus müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için sürenin 31 Aralık 2022'den itibaren 2 yıl boyunca uzatıldığını duyurdu.

Bu doğrultuda, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için yeni son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Ehliyeti bu tarihten önce yenilemeyenler ise 4 bin 64 TL para cezasıyla karşı karşıya kalacaklar.

Ehliyet sahiplerinin bu süreyi dikkate alarak gerekli işlemleri zamanında yapmaları büyük önem taşıyor. Yeni tip ehliyetlerin alınması için gerekli olan evraklar ve detaylı bilgilere ise ilgili nüfus müdürlüklerinden veya İçişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Ehliyet yenilemek için gerekli belgeler şu şekilde:
Kimlik belgesi
Sürücü sağlık raporu
Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı
1 adet biyometrik fotoğraf
Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
Adli sicil belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca e-Devlet üzerinden temin edilebilir)
Ehliyetini belirtilen süre içerisinde yenilemek isteyenler için toplam da 15 TL ödemesi gerekecek. Yeni ehliyetini kaybeden, çaldıran ve yenilemek isteyenlerin ise 769 TL ödemesi gerektiği belirtildi.

 

Bakmadan Geçme