• Haberler
  • Ekonomi
  • Ekonomist Selçuk Geçer açıkladı: Dolar bu seviyeyi zorlayacak

Ekonomist Selçuk Geçer açıkladı: Dolar bu seviyeyi zorlayacak

Dolar kuruyla ilgili yaptığı tahminlerle adından sıkça söz ettiren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, döviz piyasasında neler olacağına dair çarpıcı bir analiz yaptı. Geçer, dolar ve euro için yüksek beklentilerini dile getirdi.

Geçer'e göre, Temmuz sonu ve Ağustos ayının ortasında dolar kurunun 30 TL'yi aşabileceği ve bunun Merkez Bankası'nın yeni tahminlerine dayandığı belirtildi. Ayrıca enflasyon konusunda da önemli uyarılarda bulunan Geçer, gerçek enflasyon rakamlarının kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini savundu.

TÜİK'in son 5 yıldır enflasyon oranlarını gizlediğini öne süren Geçer, satın alma gücünün artması için doğru enflasyon rakamlarının kullanılması gerektiğini söyledi.

Ekonomist Selçuk Geçer açıkladı: Dolar bu seviyeyi zorlayacak

Geçer'in analizine göre, doların gerçek değeri 40 TL'ye kadar yükselebilir ve gerçek enflasyon rakamları ortaya çıktığında bu seviyeye ulaşmış olacak. Bu durumun ülke ekonomisi ve döviz piyasası üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ise merakla bekleniyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme