ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR

Van'da özellikle kış mevsiminde olağan hale gelen elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirirken esnafları iş yapamaz hale getirdi. İpek yolu ilçe merkezi ve mahallelerde saatlerce yaşanan elektrik kesintileri elektronik aletlerin arızalanmasına neden oluyor. Vatandaşlar elektrik kesintilerine köklü çözüm bulunmasını istiyor.

İlhan Siyahtaş

Çağımızda elektrik kesintilerinin olmamasının gerektiğini ifade eden esnaf ve vatandaşlar kesintilerin artık katlanılamayacak bir düzeye geldiğini, bundan dolayı birçok elektronik eşyanın yandığını veya bozulduğunu söylediler. Elektrik kesintilerinin yaşandığı bölgelerde oturan vatandaşlar 186 arıza hattını aradıklarını ancak sürekli meşgul çaldığını veya telefonlara cevap verilmediğini ileri sürdüler.

"Kesintilerden dolayı iş yapamıyoruz"

Elektrik kesintilerinden dolayı satışlarının iyice düştüğünü ifade eden esnaf Mehmet Hanif Duman, "Van'da aylardır ekonomik sıkıntı yaşamaktayız. Birde elektrik kesintilerinin eklenmesinden dolayı işlerimiz iyice azaldı. Kesintilerden dolayı elektronik eşya almak isteyen müşterilerimize, elektrik olmadığı için deneme yapamadığımız için müşterilerimiz ihtiyaçları oldukları halde almaktan vazgeçiyorlar. Burada kira veriyoruz, vergi veriyoruz, çalıştırdığımız elamanın maaşını ödüyoruz fakat iş yapamıyoruz. Hele ki elektrik kesintilerinden dolayı hiç iş yapamaz hale geldik. Elektrik faturamız iki gün ödenmesin hemen gelip elektriklerimizi kesiyorlar, zamanında ödediğimiz elektrik faturalarının geri dönüşünü istiyoruz. VEDAŞ bizlerden nasıl elektrik parasını kesintisiz alıyor ise bizlere  bu hizmeti en iyi şekilde vermek zorundadır. VEDAŞ'ın özellikle son dönemlerde yaşanan elektrik kesintilerine bir çözüm bulmasını istiyoruz. Aksi takdirde mevzuat gereği zarar ziyanımızın tazmini için yasal yollara başvurmak zorunda kalacağız "dedi.

"Yetkililerden çözüm üretmelerini istiyoruz"

Sık sık kesintilerden dolayı derin donduruculardaki etlerin bozulma derecesine geldiğini ifade eden Kasap Naci Bahadır, "Hemen hemen her gün yaşanan elektrik kesintilerinin yaşandığı memleketimizde artık sorunun giderilmesi için yetkililerin çözüm geliştirmesi gerekir. Hemen hemen her gün yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı dolaplarımız bozuldu. Birçoğunu tamir yada değiştirmek zorunda kaldık. Derin dondurucuda olan etlerimiz kesintilerden dolayı bozulma derecesine geliyor. Kesintilerden kaynaklı en çok işimizi gördüğümüz kıyma makinesini kullanamıyoruz" dedi.

"ALO 186 Elektrik Çağrı Merkezi' cevap vermiyor"

ALO 186 Elektrik Çağrı Merkezi'nde muhatap bulamadıklarını dile getiren Emekli Halil Gölaş,"Van'daki elektrik kesintileri sorunu yıllardan bu yana sürmektedir. Elektrik kesintileri yaşandığında bilgi almak için ALO 186 Elektrik Çağrı Merkezi'ni arıyoruz dakikalarca bekletiliyoruz ancak cevap alamıyoruz. Karşımızda bir sorunumuzu anlatacak muhatap bulamıyoruz. Yetkililerin elektrik kesintilerine çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.

"Elektrik kesintisi kabusa dönüştü"

Elektrik kesintileriyle Van'ın büyük köyü haline geldiğini ifade eden eczacı Fikret Barensel, "Elektrik kesintilerinden dolayı büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Bazı ilaçlarımızı buzdolabında saklamak zorundayız. Elektrik kesintileri yüzünden ilaçların bozulmaması için devamlı kontrol etmek durumunda kalıyoruz.  Elektrik kesintilerinden dolayı sistemlerin çalışmaması gelen hastaların reçetelerinin işlenmemesine de neden oluyor. Buna rağmen jeneratör çalıştırıp her türlü kesintiye rağmen hastaların ilaçlarını veriyoruz. Elektrik kesintilerinden kaynaklı birçok elektronik eşyamız çalışamaz duruma geldi, tamir ettirmek zorunda kaldık. Elektrikte yaşanan kesintiler, jeneratörün yakıtından tutun arızalanan elektronik eşyalarımız ve bozulan ilaçlarımız ile tam bir kabus haline gelmiştir. Yetkililerin biran önce kentte kabus haline dönüşen elektrik kesintilerinin yaşanmaması adına çalışma başlatıp çözüm üretmelidirler" dedi.

Kentte yaşanan elektrik kesintilerinde çalıştırılan jeneratörlerin ses kirliği ve görüntü kirliliğine neden olduğuna işaret eden esnaf ve vatandaşlar elektrik kesintilerinin son bulmasını soruna çözüm getirmesini istediler.

Bakmadan Geçme