• Haberler
  • Güncel
  • Emekli İl Müftüsü Arvas'tan Çarşamba günleri Tasavvuf Dersleri

Emekli İl Müftüsü Arvas'tan Çarşamba günleri Tasavvuf Dersleri

2010-2019 yılları arası Van İl Müftülüğü görevinde bulunduğu dönemde yaptığı başarılı çalışmalarla halkın takdirini kazanan Emekli İl Müftüsü gazetemiz yazarı Nimetullah Arvas, Çarşamba günü saat 17:00'da Seyir FM'de Tasavvuf Dersleri vermeye başladı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Arvas, 'İman, İslam ve İhsan konularında vatandaşları bilgi, birikimimiz ve tecrübelerimizle Allah'ın izniyle aydınlatmaya çalışacağız' dedi.

Burhan Ergin

Emekli İl Müftüsü Nimetullah Arvas, uzun süre görev yaptığı meslek hayatı boyunca ve emekli olduktan sonra da insanları bilgi, birikim ve tecrübeleriyle aydınlatmaya devam ediyor. Çarşamba günü saat 17:00’da Seyir FM’de Tasavvuf Dersleri veren Emekli Müftü Arvas, “Tasavvuf Dersleri başlığı altında İslam ahlakını güzel yaşayan ve topluma bu şekilde yansıtan ilk dönem Tasavvuf alimlerinden başlamak üzere yaşantılarını, örnek ahlaklarını, başta Peygamber Efendimizi (s.a.v) örnek alarak bu şahsiyetleri anlatıyoruz” diye konuştu.

“Bugüne kadar birçok proğram yaptım”  

Bu zamana kadar birçok televizyon ve radyoda proğram yaptığını söyleyen Arvas, “Ulusal bir radyo kanalı olan Seyir FM’de her hafta Çarşamba günü saat 17:00’da, tekrarı ise Cumartesi günü saat 18:30’da Tasavvuf Dersleri başlığı altında Tasavvuf sohbetlerimiz başlamıştır. Şuana kadar 10 proğram yaptık. Bundan sonra da mümkün olduğu süre içerisinde yapmaya devam edeceğiz. Tabi televizyon ve radyoda daha önce de bazı tecrübelerimiz var. 2014 yılında TRT Avaz’da 6 proğram, 2016 yılında TRT 1’de 7 proğram, ayrıca TRT Kurdi’de de bugüne kadar 4 proğram yaparak konuşmacı olarak katıldım. Daha önce görev yaptığım yerlerde de yerel televizyon ve radyolarda proğramlar yaptım. Örneğin Kırşehir’de Ahi TV’de Adıyaman’da Mercan TV’de, Polatlı’da Hasat TV’de proğram yaptım. Bazı proğramlarımız bir ay sürdü. Özellikle Ramazan ayında güzel proğramlar düzenlerdik. Van’da da yerel televizyonlarda çeşitli proğramlar yaptım. Emekli olduktan sonra ilimizin ve bölgemizin göz bebeği, ülkemizin koca çınarı Vansesi Gazetesi’nde köşe yazıları yazarak insanlarımıza bilgimi, birikimimi ve tecrübelerimi aktarmaya çalıştım. Bugüne kadar gerek görsel medyada gerek radyolarda gerekse de yazılı basında bilgi birikimimi insanlara aktarmaya çalıştım. 20 yıl önce proğram yapmaya başladım, bu proğramların yabancısı değilim” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızı aydınlatmaya devam edeceğiz”

Arvas açıklamasının devamında, “Tasavvuf Dersleri başlığı altında İslam ahlakını güzel yaşayan ve topluma bu şekilde yansıtan ilk dönem Tasavvuflardan başlamak üzere yaşantılarını, örnek ahlaklarını, başta Peygamber Efendimizi (s.a.v) örnek alarak bu şahsiyetleri anlatıyoruz. Sahabe-i İkram, Tabiin, daha sonra gelen üçüncü kuşak ve nasip olursa bunu günümüze kadar anlatmaya çalışacağız. Tabi İman, İslam ve İhsan konularında vatandaşlarımızı mesleğimizin gereği olarak, bilgi, birikimimizin gereği olarak aydınlatmaya Allah izin verirse çalışacağız. Tasavvuf’un dayandığı konu Cibril Hadisinde İhsan mertebesi yani Allah’u Teâlâ’yı görüyormuşçasına ona ibadet etmek eğer onu göremiyorsan ki göremiyoruz muhakkak o bizi görüyor. Bu düşünce içerisinde hareket etmeli, Mevlana’nın da Ya Olduğun Gibi Görün Yada Göründüğün Gibi Ol vecih sözü ile ayet ve hadislerin mailidir, özetidir. Bu şekilde bir toplumun meydana gelmesi özellikle ilk dönem gençlerin örnek kişilikleri, çalışmaları ve yine toplumda önemli bir yere sahip olan hanımların, diğer fertlerin yapmış olduğu hizmetler bizler için örnektir. Özellikle Tasavvufi alimler üzerinde durup onlarında topluma katkılarını, örnek hayatlarını, şahsiyetlerini, İslam’a yaptıkları hizmetleri, vatan müdafaasında yaptığı çalışmaları örnekleriyle yeri geldikçe yine işaret edeceğiz. Çalışarak bilgi üretmemiz lazım. Çünkü memleketimizin, vatandaşlarımızın, insanlarımızın bu tür hizmetlere ihtiyacı var. Bu düşünceyle bizde bu hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Vansesi Gazetesi’ne de çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.  

Bakmadan Geçme